Ur flödet/i korthet

Efter Joe Bidens katastrofala insats i debatten med Donald Trump befinner sig världen på randen till katastrof. För första gången fick 50 miljoner amerikaner se hur skröplig Biden är, både kognitivt och fysiskt, och många undrar med rätta vem som egentligen styr landet när mannen i Vita huset uppenbarligen inte kan göra det.

Debatten har därför gjort det mycket mer sannolikt att Trump vinner presidentvalet den 5 november, eftersom hans röstsiffror kan vara så stora att det blir omöjligt att fuska, vilket Demokraterna säkert kommer att försöka göra.

Världsledare har naturligtvis alltid varit medvetna om Bidens prekära tillstånd, och USA:s fiender har inte tvekat att utnyttja situationen. Det gäller Ryssland, Nordkorea och Iran, som vet att de har lite att frukta så länge Joe är galjonsfigur och den amerikanska militären verkar vara mer upptagen av transsexualitet och andra woke-fenomen än av det nationella försvaret.

Nu måste USA:s fiender inse att det bara är ett halvt år kvar tills Donald Trump blir president igen, och de vet att han inte är någon man driver med, utan en som förespråkar mottot ”fred genom styrka”, medan Bidens politik alltid har varit ”krig genom svaghet”. Så de måste skynda sig att förverkliga sina onda planer innan Trump kommer till makten.

Så bli inte förvånad om Kina tar tillfället i akt att attackera Taiwan, om Nordkorea invaderar Sydkorea eller om Iran och dess legosoldater intensifierar sina attacker mot Israel. Från Biden-administrationen har de inget att frukta annat än nervösa handvridningar.

Varken västerländska medier eller regeringar verkar ha insett hur farligt det är för världsfreden att ha en feg och okunnig administration i Washington, eftersom de har varit så uppslukade av Trump-hatet att de har blundat för världens verklighet.