Kommentarer

Våra ledare lägger krokben för sig själva. Förut hade de en inbillad kontroll över orsak och verkan. Nu utlöser de själva handlingar som de inte förutser konsekvenserna av. Det mest uppenbara exemplet är Trump.

Ett kännetecken för makthavare utan markkontakt är arrogans. Därav ordspråket: ”Högmod går före fall”. Oavsett om det är Macron eller Biden – de fortsätter att undervisa och läxa upp väljarna som om de vore små barn.

Norges egen kulturminister sin avslöjade önskan om att kunna undervisa människor under evenemanget för ”queera” inom idrotten.

Norges kultur- och jämställdhetsminister Lubna Jaffery (Ap) och premiärminister Jonas Gahr Støre (Ap) vid ett frukostmöte om inkludering av queer i idrotten. T. h. Stian Grastveit.
Foto: Javad Parsa / NTB

Kulturminister Lubna Jaffery sa att omklädningsrummens kultur var bland ämnena under sessionen.

– Vi pratade om hur vi pratar om saker, både i omklädningsrummet, men även ute i olika miljöer där sporten är närvarande. Vi önskar bara att vi kunde bestämma att folk kunde ha rätt attityder, men det är inte möjligt, säger Jaffery.

– Vi som idrottare, medspelare, tränare, domare och föräldrar ska vara tydliga med att inte acceptera nedsättande kommentarer och hatretorik. Detta måste jobbas på hela tiden, varje dag. Det finns ingen ”quick fix”, men det är viktigt att vi fokuserar på det, sa hon till NTB den 21 juni.

Detta har förstås också med Trump att göra. Billy Bush-videon där Trump säger att han kan ta kvinnor mellan benen för att han är en superkändis var menad att tillintetgöra honom. Trump själv sa att det var ”omklädningsrumssnack”. Men det är typiskt för dagens media att inga områden är privata, skyddade från deras intrång. De har gett sig själva rätten att göra vad de vill. Det är vad förtalsfallet mot CNN handlar om. En domare i Florida fann ett helt oacceptabelt maktmissbruk. Men media korrigerar inte.

Woke framställs som ett ideal, något egalitärt, något alla verkligen vill eller borde vilja. Men det är inte så det praktiseras. Tvärtom letar myndigheterna i skrymslen och vrår på sin jakt efter miljöer där grovt eller olämpligt snack är tillåtet.

Detta är samma kultur som är väldigt sexuellt ”frisinnad”. Då finns det inga gränser. Men om någon pratar om kön på fel sätt, eller om fel grupp, så blir de ”arresterade”.

I det antika Pompeji hittades fallosar som skulpturer, och grova beteckningar på könsorgan har varit en permanent del av historien. Alla försök att utrota sådan okultur har misslyckats. Varför? Eftersom det är ett angrepp på något outplånligt mänskligt.

Woke har blivit ett monster som är på väg att självdestruera.

En regim som har gjort sig själv till åtlöje kommer att falla. När Tommy Robinson grips i Kanada för att ha pratat om yttrandefrihet och CNN drar ur kontakten för Trumps taleskvinna två dagar innan de ska leda debatten med Trump har de helt missförstått.

Trump har momentum, och Biden förstår inte vad som händer. Han tror att transpersoner fortfarande är progressiva.

I Frankrike är Macron så full av sig själv att han tror att han kan agera orakel och vis man för väljarna. Han tror att han kan hota dem med ”inbördeskrig”. Biden gör samma sak i USA: Valet står mellan honom, som är lika med demokrati, och Trump.

Hur dumma tror de att folk är?

Läs också