Nyheter

Tre män med anknytning till Sverige har gripits i samband med en skjutning i Moss, Norge, enligt NRK. Händelsen inträffade den 28 november i år, då en 36-årig svensk man utsattes för flera skott och allvarligt skadades, men inte livshotande.

De misstänkta männen greps i Sverige och nu begärs de utlämnade till Norge för vidare utredning. Enligt NRK har de gripna männen kopplingar till organiserad brottslighet i Sverige.

Övervakningsfilm från händelsen visar att nio skott avlossades, men det är ännu oklart hur många skott som träffade offret. Offret själv är tidigare dömd för flera brott i Sverige, enligt uppgifter från NRK.

Polisutredningen fortsätter för att fastställa motivet bakom skjutningen och för att klargöra den exakta rollen som de gripna männen spelade i händelsen. Utlämningen till Norge kommer troligen att bidra till att belysa ytterligare detaljer kring detta brott och dess kopplingar till organiserad brottslighet i Sverige.

Enligt uppgifter till Expressen ska den skjutna mannen vara folkbokförd i Stockholmsområdet och är tidigare dömd för narkotikarelaterad brottslighet. Tidningen skriver också att han ska ha kopplingar till det så kallade Foxtrot-nätverket som har pekats ut för en lång rad våldsdåd i Sverige under 2023.
Enligt polisen i Norge anser man sig ha en god överblick över händelseförloppet den 28 november. Polisen uppger att utredningen har visat att de gripna har kopplingar till kriminella nätverk i Sverige, men att det är för tidigt att dra slutsatser om vilka konflikter som ligger bakom händelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *