Nyheter

Inför Yom Haatsmaot, Israels självständighetsdag den 14 maj, uppmanade 94 tidigare amerikanska militära ledare USA att återupprätta banden mellan USA och Israel.

Största förlusten sedan förintelsen

I ett öppet brev skrev de att ett starkt Israel är avgörande för USA:s nationella säkerhet. Det är absolut nödvändigt att USA otvetydigt stöder denna oumbärliga allierade.

– I en tid av stigande antisemitism i USA och världen, och efter den största förlusten av oskyldiga judiska liv på en enda dag sedan Förintelsen, borde USA:s stöd för den judiska staten vara tydligt, orubbligt och ovillkorligt.

– Med tanke på vår erfarenhet som pensionerade amerikanska militära ledare är vi djupt oroade över säkerhetskonsekvenserna av allt mer ansträngda förbindelser mellan USA och Israel, skrev de i brevet som publicerades av Jewish Institute for National Security of America. Den publicerades även i onsdagens New York Times.

Barbariska fiender till allt vi står för

I brevet kallas Iran och de terrororganisationer som landet är allierat med för ”barbariska fiender till USA och allt vi står för”.

– Den iranskstödda terroristaxeln, såväl som andra motståndare, och till och med allierade runt om i världen, följer noga huruvida USA stöder en av sina närmaste allierade, som kämpar i självförsvar.

– Mot dessa barbarer ligger Israel i framkant i kampen för civilisationen, som den enda stabila, demokratiska allierade i en kritisk men tumultartad region. Även inför motståndare som varken respekterar krigets lagar eller människoliv, har Israel kämpat i enlighet med lagarna för väpnad konflikt.

– Israel har traditionellt haft ett överväldigande stöd från båda parter. Det är som det ska vara. Tecken på offentlig splittring uppmuntrar de våldsamma, flyktiga och extremistiska krafterna som hotar både USA och Israel. När vi står enade blir fred och regional stabilitet möjlig.

– I dessa utmanande tider bekräftar vi vår vänskap och band till staten Israel – och uppmanar alla amerikaner att stå tillsammans med vår nära vän och partner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *