Kommentarer

 

Bidens valkampanj startade i går kväll. Den startade med en kupp. En maktdemonstration. Av total makt. Makten som kan göra svart till vitt, rätt till fel. Det är själva definitionen av ett totalitärt samhälle.

Laura Ingraham är en middle-of-the road politisk talkshow-värd. Hon talar till Middle America. Så som journalister brukade göra. Det är därför det är värt att följa henne. Hon är intelligent, smart och hon har karaktär.

I går kväll visade hon det när hon kommenterade domen: Från och med nu kan allt hända. Ingraham förstod att domen är en gamechanger. Jeanine Pirro, som har praktiserat som domare i decennier, sa samma sak: USA ramlade utför stupet i natt.

Finns det några tecken på att norska och svenska medier är villiga att också täcka det perspektivet?

De vinkade adjö till verkligheten 2016 och har aldrig sett sig över axeln sedan dess.

De kommer att prisa diktaturen i USA och hävda att Biden har försvarat demokratin mot en farlig blivande diktator. Det är därför de inte kan låta honom tillträda igen.

Ingraham förstod att något förändrades i går kväll: The rules of the game. Spelets regler. Från och med nu och fram till valet kan allt hända.

Justitiekansler Alvin Bragg är en clown. Men det spelar ingen roll. Till höger om honom stod den tredje mäktigaste personen i justitiedepartementet, Matthew Colangelo, som har skickats upp till New York för att ”fixa det”.

The fix was in, som man säger i maffiafilmerna. Överenskommet spel. Vad som sades i rättegången spelade ingen roll. Domare Merchan kunde definiera fakta i fallet precis som han ville. Två advokater i juryn såg till att resten av flocken följde efter.

Det är det nya normala.

Biden kommer att hålla ett tal på fredag ​​där han kommer att säga att ingen står över lagen. Bakom honom står det: – Utom för oss. Vi är lagen.

Många i media är exalterade. De är på den vinnande sidan.

Men inte alla. Tvivlet har satt in. Tvekan. Vad händer? Det här går snabbt.

Merchan kommer att avkunna domen den 11 juli. Han kan ålägga Trump ”tillsyn”, som vi har med Kriminalvårdsverket: Trump kommer att få en kriminalvårdstjänsteman i Florida som han måste rapportera till. Han kan bli föremål för husrannsakan, drogtester. Om han ska hålla ett valmöte måste han söka tillstånd och det är inte säkert att svaret kommer innan datumet har passerat. En liten obetydlig tjänsteman i Florida kan förstöra hela valkampanjen för Trump.

Det blir också en maktdemonstration som slår sönder rättsstaten. Om Demokraterna ska förvandla USA till en diktatur kan de inte tillåta oberoende domare.

Domare Aileen Cannon, som har underlaget från räden på Mar-a-Lago, har ådragit sig den särskilda utredaren Jack Smiths vrede för att hon avslöjade att han har manipulerat bevisen. Han vill att ärendet ska behandlas innan valet. Frågan om presidentens immunitet måste avgöras först och det kommer att ta tid. Ärendet kommer inte upp före valet.

Det gör advokaterna och journalisterna som i flock jagar efter Trump otåliga. De uppfattade signalen som ljöd i natt: Nu är det öppen jaktsäsong. Hindren i den amerikanska rättegången har undanröjts.

Därför kan en av de värsta bödlarna, Alexander Weissmann, stå på MSNBC och säga att nu måste Högsta domstolen öka farten så att det riktigt stora ärendet kan tas upp inför valet: 6 januari.

Justitieminister Merrick Garland har haft tre år på sig. Men tajmingen är sådan att Trump kommer att stå i domstolen för att försvara sig i fyra fall. Han kommer att begravas i rättsliga förfaranden och komprometteras av media. Arkitekterna bakom detta spel vill skapa rädsla hos väljarna. De ska förstå att det finns nya sheriffer i stan och att det inte finns någon över dem.

Trump säger att den verkliga domen kommer den 5 november. Men det kan tyckas som om valet är bestämt i förväg. Laura Ingraham antydde också det.

Liberalerna, ryggraden i det amerikanska systemet, vågade inte stå upp för rättssäkerheten när Demokraterna stal valet 2020. Trots att 39 procent av väljarna sa att Biden var illegitim. Övertygelsen om att Biden är illegitim och att the fix was in 2020 har inte minskat, den har vuxit.

Demokraterna och Corporate America för krig mot folket. De har importerat minst tio miljoner illegala. Gränspolisen ser till att de illegala får komma in. Alla städer i Amerika har blivit gränsstäder.

De kommer också att rösta i höst. Trump kan score hur högt som helst bland minoriteter i svängstaterna. Biden har importerat nya och de är mer amerikanska än de som bor där. Det har han själv sagt.

De som planerade detta följde rådet att ”tänka stort”. Allt kan hända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *