Ur flödet/i korthet

Det är känt att Biden-administrationen öser ut mer än en biljon dollar i klimatfrågor från Inflation Reduction Act (IRA).

Men vem hade trott att skattebetalarnas medel skulle gå till en vänstergrupp som menar att ”klimaträttvisa” betyder allt från att Free Palestine till att avveckla kapitalismen?

Detta upptäcktes av senator Shelley Moore Capitos (R) personal. Tre miljarder dollar från IRA gick till Environmental Protection Agency (EPA) för att främja ”klimaträttvisa”, skriver Wall Street Journal på ledarplats.

I december tilldelade EPA 50 miljoner dollar till Climate Justice Alliance (CJA), som består av ett nätverk av nästan 90 anslutna organisationer. De kommer att använda pengarna för att ”stödja samhällsbaserade organisationer för att ta itu med tidigare, nuvarande och framtida miljömässiga hälso- och juridiska utmaningar.”

I november förra året hjälpte CJA till att koordinera en ”March on Washington”, där demonstranterna viftade med banderollen ”Free Palestine Is a Climate Justice Issue”. Andra slagord inkluderade ”Vår regering finansierar palestinskt folkmord” och ”Bara en socialistisk revolution kan stoppa tredje världskriget”.

På gruppens webbplats finns en ”Free Palestine”-sektion, med en video som använder ”ett antikolonialt ramverk för att visa hur klimaträttvisa och Palestinas befrielse hänger ihop”. Den gör ingen besviken.

Så plötsligt är inte bara terrorgruppen Hamas frihetskämpar, de är också klimatkrigare. Detta tvingar Biden-regimen amerikanska skattebetalare att finansiera.

Det är många olika frågor som leder till denna så kallade klimatkris, enligt videon.

”Klimatförändringen började inte med förbränning av fossila bränslen. Det började med kolonialism, imperialism och extraktivism*.”

Berättaren ber tittarna att ”kräva att vi skär ned det militära stödet till Israel och påbörjar demilitariseringsprocessen så att vi alla kan vara fria”.

Webbplatsen erbjuder också en samling anti-israelisk konst som kan användas i de Hamas-firande demonstrationerna. En av bilderna visar en bulldozer som river ett israeliskt stängsel. Detta påminner på ett obehagligt sätt om den 7 oktober.

En annan visar en man som viftar med en palestinsk flagga på toppen av en stridsvagn, med ett citat:

”Där det finns förtryck kommer det att finnas motstånd.” Repliken tillskrivs Assata Shakur, som flydde från USA till Kuba efter att ha dömts för mordet på en polis i New Jersey 1973. En tredje affisch lyder: ”Avskaffa fängelser överallt.”

Gruppen vill stänga ner Immigration and Customs Enforcement (ICE) och avveckla alla rasistiska institutioner. Öppna gränser, ingen polis och inga fängelser.

CJA planerar att arbeta med NDN Collective, som skrev i ett manifest 2022

”Vi bör inte behandla de kamper vi möter mot sionismen, vit överhöghet och imperialism som separata från varandra, eftersom de fungerar som en enhet för att förtrycka och eliminera oss.”

En medlem av CJA som kallas Grassroots Global Justice Alliance inkluderar en arbetsgrupp som heter DemilitaRISE, som syftar till att ”flytta resurser bort från polis, fängelser, Pentagon och krig, och investera i återställande rättvisa, skadestånd, samhällsledarskap och kollektivt helande ledd av svarta, bruna och ursprungsbefolkningar.”

En video från Global Justice Alliance från en protest 2022 vid FN:s klimatkonferens COP27 visar en skylt med texten ”Militarism är den största förorenaren, mördaren och kolonisatorn”.

En talare hävdade att militären ”är sättet som ursprungsbefolkningar avhumaniseras” och att den skyddar ”kapitalism och kolonialism, och kapitalism och kolonialism orsakar klimatförändringar”.

Klimatmobben i Just Stop Oil framstår som nästan måttlig i jämförelse. För det räcker inte att bara stoppa oljan: Israel, militären, polisen, immigrationsmyndigheterna, fängelserna och kapitalismen måste också bort. Gärna kryddat med lite kritisk rasteori och Pride. Först då kommer klimatkrisen att avvärjas!

EPA finansierar radikala grupper som syftar till att så splittring och avveckla amerikanska institutioner. Så här fungerar Biden-regimen.

WSJ avslutar:

Det är ingen överraskning att radikaler försöker lägga vantarna på pengarna, men det är oroande att administrationen vill ge dem dem.

Den välvilliga förklaringen är att Biden-administrationen, i sin iver att dela ut skattebetalarnas dollar, inte granskar mottagarna. Mer oroande är tanken på att federala tjänstemän kan hålla med dem.

Allt hänger ihop med allt, sa Gro Harlem Brundtland. Än så länge har hon en poäng. I dagens Väst förenas alla freakshower i en gemensam hysteri, och målet verkar vara den totala förintelsen av den västerländska civilisationen.

Vi bor i ett dårhus. Det värsta är att det är vanliga människor som finansierar hela den tragiska cirkusen.