Kommentarer

Man vet att något allvarligt är i görningen när till och med den Trump-hatande tidningen, The Washington Post, börjar beklaga möjligheten att Trump kommer att vinna presidentvalet den 5 november. Tidningens opinionsredaktör Alexi McCammond har precis uttryckt sin bestörtning över att demokraternas lawfare mot den tidigare presidenten inte har krossat honom i opinionsmätningarna som man hoppats. (Och med detta har redaktören indirekt bekräftat vad alla dessa rättegångar var tänkta att åstadkomma.)

”Hur i hela friden kan det komma sig att Trumps rättegång [den på Manhattan] inte skadar honom?”, konstaterar en förvirrad McCammond. ”Varför leder den tidigare presidenten fortfarande före Biden i de senaste opinionsmätningarna?”, skriver hon.

Trump har fått tillbringa större delen av den senaste månaden i rättssalen, där han bland annat har varit tvungen att lyssna på porrstjärnan Stormy Daniels vittnesmål, där hon har fått rapportera snuskiga detaljer som inte har något med anklagelsen att göra. Hon är där enkomt för att förtala Trump, som hon öppet erkänner att hon hatar och skulle vilja se i fängelse. Men det verkar inte ha skadat Trump, och som McCammond noterar har det inte heller fått Biden att framstå i bättre dager.

Det verkar som att de flesta amerikaner har sett igenom Demokraternas strategi, och de gillar inte vad de ser. De verkar också vara medvetna om att det inte är olagligt att vänsterprassla eller för den delen att betala för att förhindra att anklagelsen om en utomäktenskaplig affär offentliggörs. Många amerikaner – inte bara de som är inbitna Trump-anhängare – måste utan tvekan fråga sig själva vad syftet var med att låta Stormy dela med sig av saftiga detaljer om en affär som Trump säger aldrig hände.

De senaste opinionsmätningarna är inte att ta miste på. En undersökning från New York Times/Siena College visar att Trump leder i de flesta svingstater som Biden vann 2020. Nationellt leder Trump mot Biden med siffrorna 48-42 bland registrerade väljare och 49-42 bland troliga väljare.

De senaste dåliga nyheterna för Demokraterna kommer från de tidigare solida demokratiska bastionerna Minnesota och Virginia. Minnesota har inte röstat på en republikansk presidentkandidat sedan 1972, och Biden vann delstaten med sju procentenheter 2020. Nu är det oavgjort mellan de två kandidaterna. Det är det även i Virginia, som har röstat demokratiskt sedan 2008, och som Biden vann med tio procentenheter 2020.

Dessutom har Trump gjort dramatiska framsteg bland svarta och latinoväljare och bland unga i åldersgruppen 18-29 år.

Som om det inte vore nog för att skrämma byxorna av Bidens anhängare, tyder en annan undersökning på att om Trump döms av den korrupte Manhattan-domaren Juan Merchan, kommer det att öka hans stöd bland svingstats-väljare. Detta gäller i Michigan, North Carolina, Georgia och Florida. I Georgia säger 35 procent att en fällande dom gör det mer sannolikt att de kommer att rösta på Trump, medan 27 procent menar att det kommer att göra dem mindre benägna att stödja honom.

Det verkar med andra ord som om det demokratiska partiets valstrategi, att låta presidentval avgöras av aktivistiska domare och åklagare som betalas av George Soros och andra vänsterextrema finansiärer, har misslyckats.

När de dåliga nyheterna strömmar in blir den demokratiska retoriken mer desperat och gäll, och Hitler har nu blivit en mycket populär man som gång på gång lyfts fram som ett exempel på vilka hemskheter Trump kommer att hitta på om han tillåts flytta in i Vita huset igen.

Situationen är outhärdlig för det demokratiska partiet, och man kan vara säker på att Bidens marionettförare är engagerade i olycksbådande manövrar för att kunna behålla makten, oavsett hur väljarna röstar. För demokraterna är demokrati lika med demokraternas permanenta styre, och om de inte har makten är det fascism.

Läs också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *