Kommentarer

Irland, Norge och Spaniens beslut att erkänna en palestinsk stat har gjort terroristerna så glada att de har gått ut med flera uttalanden där de hyllar de tre länderna och säger att palestinierna ser erkännandet som ett direkt resultat av palestinska terrorattacker mot Israel.

Det symboliska erkännandet av en palestinsk stat sänder en signal till palestinierna att terrorism mot judar är berättigad, och värt besväret, för istället för att straffa terroristerna kommer världen att belöna dem för deras brott.

En annan signal är att palestinierna inte behöver förhandla om svåra frågor med Israel, till exempel om gränser och Jerusalems status, eftersom det internationella samfundet kommer att servera palestinierna allt på ett silverfat.

Irland, Norge och Spanien borde ha tipsat palestinierna om att om de ville ha något av Israel så borde de sätta sig ner och förhandla med israelerna, och inte försöka tvinga på dem en lösning med hjälp av det internationella samfundet.

De borde också ha sagt till palestinierna att det inte kommer att bli några fredsförhandlingar med Israel om inte palestinierna först avvisar och tar avstånd från terrorism och erkänner Israels rätt att existera.

Irland, Norge och Spanien valde dock att inte ställa några krav på palestinierna innan de tillkännagav sitt beslut att erkänna en icke-existerande palestinsk stat. Dessa länder verkar ha motiverats mer av en önskan att ge Israel ett långfinger än av en genuin oro för palestinierna.

Företrädarna för Irland, Norge och Spanien inser uppenbarligen inte ens att de just har stärkt terroristerna i sina egna länder. När muslimer demonstrerade i Hamburg förra månaden och krävde sharialagar och ett kalifat för att ersätta demokratin i Tyskland, sa politikerna att de borde fängslas och fråntas sitt medborgarskap.

Kanske kommer några länder också att erkänna staten Katalonien?

De palestinska terroristerna har all anledning att vara hoppfulla. De vet att en palestinsk stat kommer att kontrolleras av den iranska regimen och dess palestinska terroristombud, särskilt Hamas och Palestinian Islamic Jihad (PIJ). Opinionsundersökningar gjorda före och efter Hamas massaker på israeler den 7 oktober 2023 visar att de flesta palestinier föredrar terroristgruppen framför den palestinska myndigheten och den styrande Fatah-fraktionen. Dessutom visade en undersökning som publicerades i mars att 71 procent av palestinierna anser att Hamasmassakern var berättigad.

”Detta erkännande [av en palestinsk stat] kom som ett resultat av de enorma uppoffringar som gjorts av det palestinska folket och efter många decennier av kamp och motstånd”, sa Hamas. ”Det historiska och modiga beslut som meddelats av Spanien, Norge och Irland är ett beslut i rätt riktning.”

”Kampen” och ”motståndet” syftar på palestiniernas decennier långa anti-israeliska terrorism, som kulminerade den 7 oktober 2023 med mord, våldtäkter, halshuggningar och levande bränning av 1 200 israeler, inklusive spädbarn, och tillfångatagandet av fler än 240 gisslan, av vilka många nu tros ha dödats.

Palestinska terrorgrupper på Gazaremsan har uppgett att de ser Irlands, Norges och Spaniens beslut som en belöning för blodbadet den 7 oktober och den mångåriga terrorismen mot Israel.

”De [palestinska] motståndsgrupperna i Gazaremsan välkomnade Norge, Spanien och Irlands tillkännagivande om erkännandet av staten Palestina och anser att det är en stor förändring i den globala attityden till stöd för den palestinska saken och som ett resultat av den ståndaktigheten och tapperhet hos palestinierna i försvaret av deras rättigheter och att hålla fast vid deras land”, rapporterade den palestinska nyhetsbyrån Safa.

Dessa fraktioner uppmanade också alla världens ledare och regeringar att följa efter och hjälpa palestinierna i deras kamp för att ”befria” hela deras land. Fraktionerna, som inkluderar Hamas, PIJ och Folkfronten för Palestinas befrielse (PFLP), erkänner inte Israels rätt att existera. Så när de pratar om att ”befria” landet, menar de egentligen att de vill döda alla judar eller utvisa dem från Israel, och ersätta landet med en Iran-stödd, palestinsk terroriststat.

Det Hamas-anslutna Palestine Information Center (PIC) sa att de såg de tre europeiska ländernas erkännande av en palestinsk stat som ett av resultaten av massakern den 7 oktober, som palestinierna kallar ”Al-Aqsa-floden”.

”Det är bara Al-Aqsa-floden, och inget annat, som har förändrat ekvationerna och fört den palestinska frågan tillbaka till toppen av världsagendan”, säger PIC och tillägger att massakern banade väg för skapandet av en palestinsk stat.

I en kommentar till beslutet av Irland, Norge och Spanien sade PFLP i ett separat uttalande att erkännandet av en palestinsk stat ”kom som ett resultat av motståndet från det palestinska folket” – en hänvisning till massakern den 7 oktober och andra brott som begicks. av palestinierna mot israeler de senaste tio åren. PFLP uttryckte hopp om att erkännandet av den palestinska staten skulle markera början på att ”besegra” Israel och ”utvisa” judarna från ”vårt land”.

Tidpunkten för erkännandet av en palestinsk stat, bara några månader efter Hamas attack mot Israel den 7 oktober 2023, skickade ett meddelande till terroristerna – som borde överföras till européerna i deras egna länder – att ju fler människor de slaktar, inklusive de Gazabor som dödas när Hamas utnyttjar dem som mänskliga sköldar, desto mer stöd kommer de att få från européerna och resten av det internationella samfundet.

Irland, Norge och Spanien visar att det internationella samfundet är villigt att förbise, underkasta sig eller till och med tolerera terrorism. Denna inställning kommer inte att främja någon fredsprocess mellan Israel och palestinierna – eller hos någon som försöker förändra andra länder. Istället uppmuntrar den de krafter som vill göra om länderna i väst från grunden.

Till sist: Vem vid sitt fulla sinne inbillar sig att Mellanöstern kommer att vara tryggt och fredligt med en palestinsk stat bredvid Israel? En sådan stat kommer bara att fungera som en språngbräda för fler attacker mot Israel. Palestinierna sa det öppet i sitt ratificerade ”10-punktsprogram” från 1974, känt som ”Fasplanen”, där vilket erövrat territorium som helst skulle användas för att erövra resten.

Det var just denna plan som genomfördes den 7 oktober 2023.

Under Hamas och PIJ:s styre hade Gazaremsan i själva verket varit en suverän och oberoende stat – och enligt uppgift respekterat en officiell vapenvila som redan var på plats. Hamas och palestinierna i Gazaremsan hade sin egen regering, ett eget parlament, rättsväsende, säkerhetsstyrkor, militär och gränsövergångar (till Egypten och Israel) – utan en enda jude eller israel på deras territorium. Gaza hade möjlighet att bli ett ”Singapore vid Medelhavet” – och all världens utländska bistånd för att skapa det.

Istället valde Hamas och andra palestinska terroristgrupper att använda medlen för att bygga ”en stad under staden” – 400 kilometer av terrortunnlar från vilka de kunde attackera Israel – eftersom deras verkliga mål alltid har varit att ersätta Israel, inte leva bredvid den judiska nationalstaten. Som Hamas öppet säger i sin stadga är målet i grunden att eliminera det judiska folkets enda hemland och mörda så många judar som möjligt. Det verkar som att européerna vill slutföra uppgiften som Hitler startade, och det är den dolda anledningen till att de hjälper palestinierna att uppnå detta mål.

Bassam Tawil är en muslimsk arab baserad i Mellanöstern.

https://www.gatestoneinstitute.org/20661/ireland-norway-spain-palestinians

Läs också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *