Kommentarer

Trump är dömd, men frågan är hur väljarna reagerar. Hittills har de svarat på trakasserierna och alla stämningar genom att sluta upp bakom honom. Under rättegången har det skett en identifikation mellan Trump och väljarna. De känner sig också undanskuffade.

Svarta har sina områden i storstäder som Chicago och New York. Nu fördrivs de av illegala invandrare som tar över skolor, sjukvård och framför allt boende. De gör gatorna osäkra för svarta och latinos. När de ser behandlingen Trump får identifierar de sig med honom. Han är deras man.

Under valmötet i Bronx South påminde Trump samtliga om att de alla är amerikaner, medan Biden närvarar vid examensceremonin för ett svart college och säger att Amerika hatar dem.

Att presidenten klankar ner på sitt eget land ger ingen respons. Lyssnarna drar den logiska slutsatsen: Det är inte hans land.

Så här har det blivit: Trump går ut och connectar med väljarna. När polisen Jonathan Miller sköts och dödades av två ligister deltog Trump vid begravningen på Staten Island. Guvernör Kathy Hochul dök upp, men tvingades att lämna.

Polismän vet vem som är deras kandidat.

Stål- och byggnadsarbetare vet vem som är deras kandidat.

Stödet kan avläsas i opinionsmätningarna och Demokraterna har fått panik.

De har blivit ett korrupt parti och den enda metoden för att nå framgång som de känner till är maktmissbruk.

Garland sparkade Matthew Colangelo från justitiedepartementet, där han var nr. 3, för att säkerställa att Trump åtalades och dömdes.

Han var tänkt att assistera domare Merchan som hade ett uppdrag: Att fälla Trump.

Merchan fanns inte med på listan över de 24 domare från vilka domaren skulle väljas. Han kom utifrån och handplockades.

Biden och justitieminister Merrick Garland var tvungna att vara helt säkra på att de hade någon som skulle göra jobbet, oavsett hur smutsiga metoderna är.

Det har gått hårt till. Baserat på vad som framkommit i rättegången borde Trump inte ha dömts. När han befanns skyldig på 34 punkter säger det något om den massiva pressen på juryn.

Bidens och Demokraternas svaghet är att de överdriver.

Amerikaner minns räden mot Mar-a-Lago i augusti förra året. Det har nu framkommit att de 29 FBI-agenterna planterat bevis och fått tillstånd att skjuta Trump om det hade uppstått bråk. Agenterna hade kontrollerat körvägen till närmaste sjukhus. De var beredda att skjuta landets tidigare president och Bidens främsta utmanare. Vad skulle ha hänt då?

Nu har Trump dömts på 34 punkter och varje åtal kan resultera i fyra års fängelse.

Det är samma extremism, samma önskan att krossa Trump, vad det än kostar.

Det kan kosta Biden en ny mandatperiod och Demokraterna kan förlora bägge husen.

När det kommer till kritan, gillar amerikaner inte vad de ser. De gillar inte att se sitt land förvandlas till en bananrepublik.

De känner att de har förlorat sin status i världen. Biden har återigen kastat USA in i ett krig som ingen ser ett slut på. Biden trycker tusen miljarder dollar var 90:e dag. Statsskulden stiger. Penningfloden har också utlöst inflation i våra länder.

Invasionen av illegala driver upp huspriserna. Unga människor har inte råd att starta ett hem. De tvingas bo hos sina föräldrar tills de är 30.

Väljarna minns hur de hade det för fyra år sedan: Mycket bättre, särskilt före pandemin.

De minns vem som attackerade dem. Det var inte Trump. Det var Demokraterna med BLM och Antifa.

Nu är det invasionen av illegala. Sommaren 2020 rev de statyer och hotade Trump i Vita huset. Media var med på tåget.

Nu är det själva Amerika som de hotar, både demografiskt, demokratiskt och ekonomiskt: Biden och Demokraterna har valt ett nytt folk.

Domare Merchan är symbolen för processen som förvandlar USA till en bananrepublik.

De tror  att de kan göra vad som helst. Men ännu kan de inte det. Folk ser vad Demokraterna gör med Bidens utmanare.

De spionerade på honom 2016 och sa att han gick i Putins ledband. De väckte två riksrättsmål. Nu hävdar de att han kommer att starta ett blodbad och aldrig avgå om han blir vald. Det är ”unhinged”, helt utom kontroll.

Om denna känsla håller i sig hos väljarna kan en dom bara provocera dem att sluta upp ännu starkare bakom Trump.

Väst är återigen beroende av det amerikanska folket för att rädda sig själv och Europa.

Läs också