Kommentarer

Biden har sparkat undan benen på en allierad mitt under ett krig mot en dödsfiende. Det är ett svek mot Israel och allt det står för. Det USA som Biden styr är inte samma USA som attackerades den 11 september. Det är ett USA som har bytt sida.

Beslutet att neka Israel vapen kommer att få stora konsekvenser. Det kommer att påverka maktbalansen, inte bara i Mellanöstern, utan särskilt i Väst där Demokraterna kommer att vinna valet till varje pris och med alla medel.

Demokraterna är det parti som under Obama och Biden representerar alliansen mellan vänstern och islamismen. Det är ett stort steg från Clintons regnbågskoalition.

Därför döljer det sig mycket mer bakom Bidens ultimatum till Israel än vad de progressiva medierna är villiga att erkänna. För dem är det tvärtom:

De får nu som de vill: Bidens USA har visat ”mänsklighet”.

Det är samma mänsklighet som Gaza-aktivisterna visar när de ockuperar campus och ropar ”Död åt Israel! Död åt USA!”.

Låt det inte råda några tvivel: Bidens avvisande till Israel är en fin present till de krafter som vill förstöra Israel och det som finns kvar av Väst.

Vi har länge vetat att Israel utkämpar en kamp för sin existens. Demonstrationerna på campus i USA fungerar som stödtrupper till Hamas. När Iran stöder dem är det av en anledning. Universiteten har blivit så woke att ledningen inte kan reagera. En stor del av personalen är på studenternas sida.

Förra veckan uttalade sig Biden för första gången mot öppen antisemitism, men han var noga med att samtidigt nämna islamofobi. Även när han måste kritisera antisemitism bland vänstern och bland muslimer är han noga med att inte kränka dem för mycket. Naturligtvis hör aktivisterna det. Biden vågar inte ta ställning. De vet att de har honom.

Han sa samma sak i går kväll till CNN: Ja, det var yttrandefrihet, men det var inte lagligt att neka judiska studenter tillgång till läsesalar eller att göra antisemitiska uttalanden. Det är svagt, det är mer som en markering att han har sagt det. För att senare kunna visa att han fördömde antisemitismen. Men det är mer än lovligt sent och det är svagt.

Man får också en annan känsla när man hör Biden: Han klagar, ber om ursäkt. Han är sårad och upprörd över att eleverna gör så här mot honom, han som har gjort så mycket för dem. Och det har han. Han och den progressiva rörelsen som gick in i Kongressen med The Squad har förstört USA:s bästa universitet. År 2016 var The Squad ett marginellt fenomen. Nu är det hela det demokratiska partiet som har ändrat sig och blivit som The Squad.

Det var samma svaghet då. Nancy Pelosi var Speaker of the House. Ilhan Omar hade gjort flera antisemitiska uttalanden och Pelosi var tvungen att göra något. Men det visade sig vara en intetsägande lösning mot hat i allmänhet.

För två veckor sedan var det Pelosi som förespråkade stopp för vapenleveranser till Israel.

Det här är ingen ensamvarg. Det är en flock och den kommer att slita isär ordnade, blomstrande städer. Se bara hur det ser ut i de städer som Demokraterna styr!

De senaste dagarna har polisen gripit många ockupanter på campus, men man får inte intrycket av att Biden ligger bakom och stödjer detta ingripande. Han berömmer inte polisen.

Nej, varför skulle han det? Demokraternas valspråk 2020 var ”defund the police”. Det är demokraternas ”barn” som har återupplivat protesterna från 1968. Netanyahu är ”dålig”, han är en ny Nixon. Han vägrar spela efter Bidens premisser.

Därför har USA under de senaste månaderna aktivt ingripit för att underminera den israeliska regeringen. De stöder de massiva demonstrationer som har återupptagits och skapar splittring bland israeler. Det finns fortfarande 135 gisslan i Gaza, och Biden säger att han kommer att hjälpa till att få dem frigivna. Läs: Han använder gisslans släktingar för att attackera Bibi.

Bibi är bortdribblad och grundlurad. Det kom redan för några dagar sedan klagomål från israelerna om att de kände sig lurade av amerikanerna i eld upphör-förhandlingarna. Nu ser de resultatet.

Kvällens tillkännagivande är en fin present till Hamas. De kommer inte att bli mer medgörliga.

Många läser livebloggen timesofisrael.com. Men Times of Israel har också en agenda. De vill också bli av med Bibi och hans regering. Tidningen ser därför med förståelse på Bidens beslut. De ser inte det svek som judar runt om i världen borde känna och bli chockade av. Detta är en mörk stund för Israel.

Västerländska medborgare kommer att höra från sina medier att Biden gör det enda rätta, att han vill stoppa kriget.

Men folk har sett vad som har pågått på deras egna gator. De har förstått att krafter har släppts lös som inte vill dem väl. Opinionsundersökningar visar att i ett land som Frankrike, som mest påtagligt känner den islamiska invasionen, är sympatin på Israels sida.

Israel har blivit en symbol för frihet.

Medan Biden har blivit en symbol för svaghet. Han kan inte bestämma sig. Han vill överlista alla och det slutar med att han försvagar sin och USA:s ställning.

Arabländerna har sett det under flera år. Det första Biden gjorde var att göra sig ovän med Saudiarabien. Nyligen var det Indien, Ryssland, Kina och Japan som fick höra att de är främlingsfientliga. Det är den progressiva agendan som talar. Två tredjedelar av världen kommer att betacka sig för det.

Biden är bara tydlig och offensiv på en punkt: kriget mot Trump och hans väljare. Han leder det skoningslöst. Biden tar ingen mänsklig hänsyn. Han ser mer och mer ut som en hänsynslös autokrat omgiven av oligarker som tror att de äger världen.

Därför sjunker stödet för Demokraterna bland de mer moderata i mitten. Amerikanerna har sett och upplevt denna politik i sina liv i 3,5 år. De vill inte ha mer av det.

Biden var i Wisconsin på onsdagen för att tillkännage byggandet av en ny fabrik. Han passade på att säga att folk har det bättre ekonomiskt än de tror.

“The polling data has been wrong all along,” he said, questioning the effectiveness of phone surveys.

Amerikaner är nöjda med ekonomin, de får bara negativa skildringar av hur det går, sa Biden. De vilseleds av desinformation. Det är så de auktoritära talar. Det är input det är fel på.

Varför behandlar Biden Israel så illa? Varför skär han av dem? För att Israel har stått upp mot ondskan som sprider sig i Väst. Netanyahu vägrar spela i deras lag.

Även i Israel finns många som stödjer samma krafter som förstör västvärlden. Men den 7 oktober var en väckarklocka på samma sätt som 9/11 var 2001. Israel var tvungen att stå upp. De har så mycket erfarenhet av Gaza, Hamas och Hizbollah att de visste vad de stod inför. Om de var tveksamma visade bestialiteterna dem vad som väntade dem om dessa krafter fick övertaget.

Israel har blivit battle hardened i sju månader. De ser att Hamas fortfarande skjuter raketer, senast för två dagar sedan mot Sderot. De förändras inte. De måste krossas. Det är svårt att föreställa sig att Israel kommer att böja sig så nära segern.

Media försöker skapa krigströtthet, men det ser vi inte i det israeliska samhället.

Faktum är att det hat mot Israel som visas i våra länder, leder till ökad stridsmoral bland israelerna. De känner igen fienden. De har sett honom förut.

Men skandinaver är förvirrade. Det kommer att ta tid innan vi förstår att israelerna kämpar vår kamp.

Israelerna har inget val. Men det har vi inte heller om vi vill bevara friheten. Samma krafter som kommer att förstöra Israel, kommer att förstöra våra samhällen. Det tar emot att erkänna det, men det liberala USA existerar inte längre. Det har blivit ”progressivt” och mörkt.

Endast patrioterna håller emot och försvarar friheten.

Läs också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *