Nyheter

Vid 21-tiden på söndagskvällen larmades polisen till Flemingsberg.

I en lägenhet flera våningar upp hittades pappan i familjen, iklädd en blodig tröja. Övriga familjemedlemmar på platsen var i chock. De berättade för polisen att någon hade bankat på dörren och ropat att det var en matleverans. När ingen öppnade dörren avlossades skott genom den istället, vilket träffade pappan i armen och snuddade hans kropp. Vittnen gav ett signalement: gärningsmannen hade ljus hy och bar keps.

Denna skjutning inträffade vid en tidpunkt då polisen fruktade nya våldsdåd. Ingen misstänkt har ännu gripits. Den skjutne mannen är pappa till en tongivande nätverkskriminell som länge varit i polisens sökarljus. Han hade nyligen släppts ur fängelset efter att ha avtjänat ett flerårigt straff och verkar omedelbart ha hamnat i nya konflikter.

För två veckor sedan, den 7 maj, satt sonen och en vän i en bil som blev beskjuten i Tyresö. Vännen är också en framstående nätverkskriminell som nyligen avtjänat ett fängelsestraff. Efter skjutningen vägrade båda att delta i förhör.

Sonen och vännen är aktiva i Stockholms gängkriminella kretsar, särskilt i Farsta och Flemingsberg. En av polisens teorier är att de befann sig i Tyresö för att hämta ett vapen, vilket ledde till problem. En annan teori är att de lockades in i en fälla. Polisen utreder också om det kan ha varit en styrkedemonstration från det lokala nätverket.

Skjutningen i Tyresö fick polisen att skicka ut intern information om att det finns vapen i omlopp och att kriminella individer bör kontrolleras. Bara några timmar efter händelsen kontrollerades flera äldre medlemmar av det lokala nätverket ”Nätverk Granängsringen” av polisen. Detta kan ha varit ett krismöte efter skjutningen. Innan skjutningen hade dessa män inte synts tillsammans på länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *