Nyheter

Trump har tagit valkampanjen till blå – demokratiska – stater och städer. Rallyt han skulle hålla i Bronx i New York möttes av spänning. Det skulle vara ett mått på hur stark hans attraktionskraft är i ett distrikt där invandrare dominerar helt. De förväntade sig 3 500, men 25 000 kom.

Trump kom med en one-liner som kommer att räcka länge:

”If a New Yorker can’t save this city, no one can”, Trump declared to loud cheers. ”Who said we’re not going to win New York?”

Det är vad New York-bor längtar efter: En frälsare. Steve Bannons War room hade en reporter som gick runt och pratade med folk. Latinos och svarta dominerar Bronx, men de har översvämmats av illegala. De får gratis det som landets egna medborgare måste kämpa för, och de klarar sig inte. Dessutom har brottsligheten exploderat. Många anmäler inte rån och misshandel. Polisstyrkan har skurits ner från 55 000 till 29 000 och domarna ställer sig bakom brottslingarna.

Det är Bidens New York och folk har fått nog.

De vill ha Trump.

Trump sa att han var villig att arbeta med både guvernör Kathy Hochul och borgmästare Eric Adams om han vinner New York. Hochul tackade dock nej till erbjudandet i en intervju med Jake Tapper i CNN:

Hon fortsatte: ”New York kommer aldrig någonsin att stödja Donald Trump i presidentvalet. Vi känner honom bättre än någon annan, och det betyder att vi förstår vad han står för. Han är bara för sig själv. Så den här staten kommer att stödja Joe Biden i presidentvalet, som den har gjort tidigare. Så om han vill ägna sin tid åt att hålla dessa falska valmöten och låtsas att det finns stöd här, fortsätt, för medan du gör det, Donald Trump, är Joe Biden där ute på andra sidan och ser till att han levererar för alla amerikaner .”

Stora ord som hon kan tvingas svälja.

”Kathy Hochul har återigen avslöjat sitt sanna jag genom att nedvärdera miljontals New York-bor och visat en chockerande nivå av intolerans och förakt för en betydande del av befolkningen i vår delstat. Detta följer på hennes skrämmande uttalanden om katoliker som ’högerextremister’ och hennes insinuationer om att svarta barn aldrig har sett en dator förut”, säger David Laska, kommunikationschef för New York GOP, till FoxNews Digital.