Nyheter

Flera åskådare och en polis knivhöggs i en attack mot en demonstration mot islam i Mannheim, Tyskland. Attacken sändes live på YouTube i morse.

Den antiislamistiska aktivisten Michael Stuerzenberger talade vid ett evenemang av Citizens’ Movement Pax Europa (BPE) – en grupp som yttrar sig mot islamiseringen av Europa.

En man klädd i en mörk huvjacka och träningsoverall drog en kniv och attackerade Stuerzenberger. Stuerzenberger slogs till marken och gärningsmannen började svinga ett stort knivblad mot honom, vilket ledde till skräckslagna skrik från åskådare.

Åskådare försökte dra bort knivmannen från offret, men den blivande mördaren bröt sig loss och försökte attackera igen.

Ytterligare en person knivhöggs innan polisen kom.

En polisman försökte släpa iväg knivmannen, men kunde inte få kontroll över knivbladet, vilket gav angriparen möjlighet att även sticka polismannen.

När knivmannen inte svarade på några order från polisen sköt de honom på några meters håll. Den brittiska tidningen The Mirror uppger att gärningsmannen avled av skottet.

Den fruktansvärda attacken filmades i sin helhet av en kameraman som livestreamade händelsen på YouTube.

Polisen var tvungen att skjuta den knivbeväpnade mannen för att hindra honom från att döda en av sina kollegor:

Vänstern skyller på ”det hatiska språket” och inte islamisten som knivhögg. Från X (Twitter) citerar vi:

Den framstående antimuslimska hatpredikanten Michael #Stuerzenberger, känd för rasistiska fakta och islamofobisk hets, bevittnade en konfrontation i #Mannheim. Man kan se vad brutaliseringen av språket från AfD leder till.

”Titta vad du fick honom att göra.” Mannen med kniven tvättas ren – det finns en förståelse för honom som ett offer och då ska han helt klart ha rätt att döda människor som är kritiska till islamisk invandring i Europa.

GB News rapporterade om attacken på följande sätt:

 

Tyska Bild skriver om Stürzenberger:

Michael Stürzenberger (59) har en ovanlig biografi: Han föddes i Bad Kissingen 1964, studerade statsvetenskap och historia vid Ludwig Maximilians-universitetet i München, arbetade som journalist på RTL och Sat1 – innan han arbetade för CSU.

Enligt hans egna uttalanden inträffade ett avgörande ögonblick i hans liv 2008: Stürzenbergers vän Ralph Burkei dog i de islamistiska terrorattackerna i Mumbai. Efteråt blev Stürzenberger allt mer radikaliserad, lämnade CSU och gick med i partiet ”Die Freiheit”.

Han kampanjade mot en stor moské i München, samlade in tiotusentals underskrifter, kandiderade, varnade för ”islamiseringen” av Tyskland och demonstrerade tillsammans med NPD-tjänstemän. Som anti-islamaktivist dök Stürzenberger ofta upp vid möten, inklusive de i Pegida-grenarna.

Han anklagar tyska politiker för att inte ta de faror som islam utgör på allvar. Han jämför Koranen med Adolf Hitlers Mein Kampf. Stürzenberger beskriver sig själv som pro-Israel och ställer sig på Ukrainas sida.
Det bayerska statskontoret för skydd av konstitutionen har övervakat honom sedan mars 2013.