Ur flödet/i korthet

Muslimerna har försökt hitta referenser till islams profet med namnet Muhammed i Bibeln i över 1400 år nu, men tyvärr för dem finns det inga referenser till honom i Bibeln.

Referenser till Jesus finns över 300 gånger i Bibelns Gamla testamente. Det finns över 300 profetior i Gamla testamentet som går i uppfyllelse med Jesu födelse, liv, läror, död och uppståndelse i Bibelns Nya testamente.

Moses profeterar om Jesus i 2 Mosebok kapitel 18 verserna 15 till 20. Jesus bekräftar i Johannesevangeliet kapitel 5 verserna 45 till 47 att denna profetia av Moses handlar om honom.

Muslimerna är helt desperata efter att hitta en sådan profetia om Muhammed av Jesus i Bibelns Nya testamente, så att de kan verifiera hans profetskap med detta. Vad många av dem gör då är att de säger att ”Hjälparen” Jesus talar om i Johannesevangeliet kapitel 15 verserna 26 till 27 handlar om Muhammed.

Den hjälpare Jesus talar om här är Guds heliga Ande som han och hans Fader skulle sända till världen efter hans himmelsfärd. Detta är Guds heliga Ande som utgår från honom och verkar i dem som har tagit emot Jesus som sin frälsare.

Men nu är det så att Muhammed var en person och inte en ”ande” och den här hjälparen som Jesus talar om sändes ner till världen av Fadern och Jesus över 500 år innan Muhammed föddes och då faller detta deras påstående på sin egen orimlighet.

Det jag vill säga till muslimerna är att de måste sluta låna en del av våra skrifter och lyfta dessa skrifter ur sitt sammanhang i ett försök att verifiera Muhammeds profetskap. Vad muslimerna aldrig har insett är att vår bibel är skriven på ett sådant sätt att en berättelse från den inte kan lyftas ut och användas för att skapa ett plagiat. Det finns en historisk kronologi och ett sammanhang i vår bibel som säkerställer att varje berättelse ska vara precis där den befinner sig. Man kan därför inte låna delar av någon av berättelserna i ett försök att plagiera. Man får aldrig den korrekta historiska kronologin och sammanhanget med dessa plagiat. Detta är relaterat till vår bibels auktoritet och Guds eget skydd av skriften. Det är därför inte tekniskt möjligt att plagiera delar av skrifterna i vår bibel. Många har provat detta genom historien, men varenda en av dem har avslöjats.

Därför ber jag muslimerna att sluta låna delar av våra skrifter för att försöka verifiera än det ena, än det andra med dem. Ni kommer aldrig att få det att fungera hur mycket ni än försöker. Därför ber jag er att hellre lämna er Koran och komma hem till Guds sanna skrift: vår Bibeln.

Emanuel Sarwar är en troende och praktiserande kristen som växte upp med islam och har kunskap om både Bibeln och Koranen.

Läs mer av Emanuel, som vill berätta för norrmän om sina tankar om islam i Norge:

Koranen gir skilsmisseråd til jentebarn – Document

Paradiset i islam har rennende bekker med vin – Document

Muhammed og hans mange kvinner – Document

Muhammed og de sataniske versene – Document

Läs också