Ur flödet/i korthet

Medan demokraterna håller på att komma i byxorna över det faktum att de nu kan kalla Donald Trump för en ”convicted felon”, en dömd brottsling, är det något de inte har märkt mitt i sin orgiastiska festlighet, nämligen att deras behandling av den förre presidenten förmodligen kommer att göra honom mer populär bland USA:s svarta.

Och det är allvarligt, för Demokraternas makt beror i grunden på de svartas röster, som de har tagit för given i decennier.

Man kommer ihåg vad Joe Biden sa till svarta väljare före presidentvalet 2020: ”If you have a problem figuring out whether you’re for me or Trump, then you ain’t black”. (Om du har problem med att bestämma om du ska stödja mig eller Trump, då är du inte svart.)

Demokraternas problem med Trumps dom är att den har fått många svarta att känna sympati för den republikanska presidentkandidaten, som de nu ser behandlas lika orättvist som de själva brukar bli. Trump är inte längre mångmiljardären med det ljuva livet och de lättfotade kvinnorna, utan en av deras egna.

Som en högst animerad svart så kallad ”content creator” förklarar i en video, får Trump ”the people treatment”, vilket översatt betyder att han får samma behandling som vanliga människor brukar få.

Här har vi en av anledningarna till att Bidens stöd bland svarta har sjunkit farligt mycket: ​​I presidentvalet 2020 röstade 81 procent av de svarta på Biden. Den siffran har sjunkit till 70 procent, medan Donald Trumps stöd bland svarta väljare har ökat från tio procent till 21 procent. Och ser man till åldersgruppen 18-49 så skulle hela 27 procent rösta på Trump om det var val nu. Det är katastrofala siffror för Demokraterna, som vanligtvis måste ha 80-90 procent av de svarta rösterna för att vinna.

Om den här trenden fortsätter måste det svindlas något oerhört för att Biden ska vinna den 5 november – och detta kommer man givetvis att försöka med.

Läs också