Ur flödet/i korthet

Om det är något vi kan vara helt säkra på så är det att den amerikanska underrättelse- och spionageorganisationen, CIA, kommer att försöka påverka utgången av det kommande presidentvalet genom att sabotera Donald Trumps valchanser. Flera undrar hur de ska göra den här gången, men att de gör det är lika säkert som amen i kyrkan.

CIA, The Central Intelligence Agency, är förbjudet att verka på amerikansk mark, men det har inte hindrat den mäktiga organisationen från att göra det i decennier. Om CIA upplever att en politiker hotar att lägga krokben för deras maktutövning kommer organisationen att försöka krossa den politikern, och som en väsentlig del av Deep State har CIA medlen att göra det.

Vi såg det i samband med presidentvalen 2016 och 2020.

Efter att Trump – till Washington-byråkratins och medias chock – besegrat Hillary Clinton, hjälpte CIA till att sprida anklagelserna om att Donald Trump var en rysk agent. Avsikten var att undergräva hans presidentskap och få honom avlägsnad från makten.

Anklagelserna mot Trump hade ingen substans, och CIA:s ledning visste det.

Samma sak upprepades under valkampanjen 2020. CIA var väl medvetet om att Hunter Bidens berömda dator med den komprometterande informationen om Biden-klanens korruption och försäljning av amerikanska intressen inte var – som 51 före detta underrättelseagenter hävdade – planterad av Putin. Det hade de vetat sedan 2019. Ändå gick de vidare med ett fritt påhittat påstående om att datorns innehåll bar alla tecken på att vara producerat i Ryssland.

CIA:s ingripande skedde strax före valet och lagom till att Joe Biden, under den senaste presidentdebatten med Donald Trump, hävdade att korruptionsanklagelserna mot Biden-klanen var grundlösa, för det hade inte mindre än 51 före detta högt uppsatta underrättelseagenter intygat.

Senast – i samband med Hunter Bidens rättegång för olagligt förvärv av ett skjutvapen – erkände en CIA-agent att datorn minsann var äkta och att innehållet inte hade manipulerats. Men skadan var redan skedd.

Det har även framkommit att det inte bara var före detta underrättelseagenter, utan att flera av de 51 fortfarande var kontraktsanställda av CIA.

Mätningar efter valet 2020 visade att Biden skulle ha förlorat mot Trump om väljarna hade fått veta sanningen, och konsekvenserna av denna lögn var katastrofala. Inte bara för USA, utan för världen.

Som New York Post-journalisten Miranda Devine, som var först ut med historien om Hunters dator veckorna före valet 2020, noterade på Fox News i går, skulle vi ha undvikit krigen i Ukraina och Gaza om CIA inte hade lagt krokben för Donald Trump.

Man är benägen att hålla med henne. Varken Ryssland, Iran eller Hamas hade vågat gå i krig om Trump hade suttit i Vita huset.
Som jag sa: vi vet inte vad CIA kommer att hitta på den här gången, men de kommer att hitta på något. De har resurserna för det och kan räkna med att media tuggar i sig vilken lögn som helst.