Ur flödet/i korthet

Kännetecknande för Demokraternas maktövertagande är att de har media som använder samma talkingpoints: Nu sägs det att Maga kommer att göra uppror – igen – och att demokratin är hotad – igen. Det antyds att en extraordinär situation kräver extraordinära åtgärder. Undantagstillstånd?

Media antyder att detta kan bli konklusionen. Det var samma sak som Biden föreslog när han sa att de som inte respekterar domslutet på Manhattan i torsdags är ett hot mot demokratin.

Det har varit hans återkommande argument sedan han meddelade att han kandiderar: Hotet från extremhögern. Det är samma hot som det politiska etablissemanget i Europa ser inför EU-valet.

Först genomför man en laglig kupp, sedan belägger man de som kritiserar med munkavle och stämplar dem som antidemokrater. Endast de som stöder Biden är demokrater.

Laura Ingraham intervjuar Alina Habba, som är Trumps advokat, och det kommer fram att Trump fortfarande är belagd med munkavle. Varför har du inte bett att den ska hävas? frågar Laura. – Vi har skickat alla förfrågningar vi kan, vi jobbar på alla fronter vi kan, säger Habba.

Ett svar på ”hotet från Maga” kan vara att poströster blir norm vid valet. Då blir det omöjligt att kontrollera. Pandemin gav Demokraterna och Zuckerberg möjligheten att stjäla valet 2020. Nu kan ett påstått hot om social oro användas som förevändning. Det är därför konservativa säger: Håll dig lugn, ge dem inte en chans att slå ner på oss.

Men i intervjun med guvernören i North Dakota, Doug Burgum, säger Laura: Det finns folk där ute som säger att vi bara kommer att ställa upp för er om ni ”fight fire with fire”, om ni är villiga att ta av er handskarna och vara lika brutala som Demokraterna. Burugum viker undan.

Tidigare justitieminister Brett Tolman sa samma sak på torsdagen. Om Republikanerna inte visar att de kan svara med samma mynt, kommer väljarna att tappa tron ​​på dem. Än så länge är de inte imponerade. Det är mycket prat, prat, men inget beef.

Jim Jordan kommer till Laura och säger att de kommer att stämma Matthew Colangelo, nr 3 i justitiedepartementet, som tidigare arbetat för New Yorks justitieminister Letitia James och nu skickades tillbaka för att ”ta Trump”. När Biden säger att han inte hade något med rättegången att göra är det löjligt. Hans fingeravtryck finns över hela fallet.

Men justitiedepartementet har tidigare visat att de struntar i stämningar. Har Jim Jordan och hans kollegor listat ut sitt nästa drag? Eller låter de det bara rinna ut i sanden som så många gånger förr?

Det är denna svaghet som väljarna föraktar. De vill se styrka. De vill att om Demokraterna spelar dirty, så ska Republikanerna svara med samma mynt.

Alvin Bragg drev åtalet på delstatsnivå. Att en delstat kan intervenera i valprocessen fem månader före valet är unheard of. Åtalet mot Trump offentliggjordes bara några dagar efter att han meddelat att han kandiderar. Detta gäller även de övriga ärendena. Kopplingen är tydlig: De gick till domstol för att stoppa Trump med lagliga medel.

Nu kan Trump bli föremål för husarrest och reseförbud utanför staten. Han kan bli paralyserad. På CNN och MSMBC sitter kommentatorerna och accepterar att en sittande president kan bakbinda sin utmanare. De har inga problem med det. De är som jakobiner under franska revolutionen som blandar blodlust med maktbegär.

Därför kommer inte förföljelsen av Trump och hans väljare att upphöra.

Vi har nått en ny nivå, och Trumps väljare förväntar sig att Republikanerna ska svara. De sitter också med statliga åklagare som kan väcka åtal mot Obama och Biden. – Är du inte rädd för att du också kan bli åtalad för något du har gjort, frågade Peter Doocey.

– Jag har inte gjort något fel, svarade Biden.