Kommentarer

Medan Hamas-anhängare och judehatare i Väst beklagar de civila offren i Hamas-kriget, har Hamas militärchef, Yahya Sinwar, en ganska annorlunda inställning. Han erkänner öppet att han önskar att fler civila palestinier dödas. De är, säger han, ”nödvändiga uppoffringar”, som kommer att ”injicera liv i nationens ådror och uppmuntra den att resa sig i all sin härlighet och ära”. Citaten framgår av en privat korrespondens, som Wall Street Journal har fått tag i.

Sinwar är förstås också medveten om att det myckna pratet om de stackars palestinierna (som ivrigt har bidragit till Hamas mord och gisslantagande) kan användas för att hänga ut Israel i världsopinionen. Det har alltså fått den judehatande internationella brottmålsdomstolen att anklaga Israel för krigsförbrytelser.

Som Sinwar säger, har hans mördargäng ”israelerna precis där vi vill ha dem”.

Han kan också glädjas åt de västerländska ledarnas oändliga naivitet – om det inte är ett fall av ren cynism.
USA:s utrikesminister Antony Blinken har klagat på att Hamas har avvisat en vapenvila som han till och med hade tvingat Israel att acceptera. Hamas kunde, säger han, helt enkelt ha svarat med ett enda ord: Ja.

Blinken är uppenbarligen för oupplyst för att inse att Hamas är helt ointresserad av någon affär. Den enda handeln de kommer att acceptera är att Israel ger upp och erkänner att de har förlorat kriget.

Frågan är om Blinken inte kände till Sinwars officiella erkännande eller om han bara låtsades inte veta. Den sista möjligheten är den mest troliga, eftersom de amerikanska underrättelsetjänsterna räknas som en av de bästa i världen.

Bidenregimens upprepade försök att distansera sig från Israel, som man helt tydligt försöker att tvinga att förlora kriget, beror på USA:s inrikespolitik och framför allt på den ökande svårigheten för det demokratiska partiet med dess rabiata vänsterflygel av kommunister, fascister och antisemiter.

Man kan inte stödja Israel och palestinierna samtidigt, men det är i verkligheten vad Biden och Blinken försöker göra. De måste hålla fast vid både sina många judiska väljare och muhammedanerna som tenderar att rösta demokratiskt.

Så är det när man inte har några andra principer än att behålla makten till varje pris.

Läs också