Nyheter

Så många som 170 raketer avfyrades mot norra delar av Israel efter att IDF dödade en av Hizbollah-gruppens högsta ledare i en attack i södra Libanon.

Raketerna nådde ovanligt långt in i landet, några så långt som till Tiberias vid Galileiska sjön, skriver Times of Israel.

Israels försvarsstyrka (IDF) bekräftade idag att de låg bakom gårdagens flyganfall, där Hizbollahs befälhavare Sami Taleb Abdullah dödades.

Detta har resulterat i en upptrappning av våldet som hotar att förlänga kriget på Gazaremsan till Israels gräns mot Libanon, skriver Wall Street Journal.

Detta sker samtidigt som Biden försöker driva igenom ett eventuellt avtal om vapenvila i Gaza, vilket också i teorin skulle kunna sätta stopp för fientligheterna mellan den libanesiska milisen och Israel. Emellertid verkar vapenvilan ha nått en återvändsgränd.

Hamas kräver en permanent vapenvila, vilket Israel säger att de ännu inte kan acceptera.

Hizbollah har sagt att attackerna är till stöd för palestinierna och att de inte kommer att ge upp förrän Israel avslutar kriget i Gaza.

Israel, som är ovillig att öppna en ny front, har försökt kalibrera sina handlingar för att undvika att utlösa ett fullskaligt krig.