Nyheter

Hunter Biden har befunnits skyldig för att ha ljugit om droganvändning för att kunna köpa ett vapen. Åklagare hade hävdat att han ljög i ett formulär när han köpte en Colt Cobra-revolver i oktober 2018 genom att säga att han inte var droganvändare eller missbrukare, trots att han hade ett stort problem med crack-kokain.


Från Hunter Bidens bärbara dator

Hunter Biden hävdade att han var oskyldig till anklagelserna som innefattade att ljuga om sitt missbruk när han fyllde i en statlig bakgrundskontroll för revolvern och olagligt innehav av vapnet i elva dagar. Juryn hade överlagt i cirka tre timmar innan de kom fram till beslutet att han var skyldig.

Rättegången inkluderade vittnesmål från Hunter Bidens ex-fru och svägerska, som berättade om hans tilltagande missbruk under veckorna före och efter det att han köpte pistolen.

Åklagare visade också textmeddelanden, foton och bankhandlingar som de menade visade att Biden var djupt berusad när han köpte pistolen.

Hunter nickade uppgivet när domen lästes upp. Efter att juryn gått, kramade han om sina advokater, kysste sin fru Melissa som gav honom ett hårt leende och lämnade rummet. Straffet kan bli så högt som 25 års fängelse och böter på 250 000 dollar – även om det typiska straffet är mycket lägre. Dom väntas om cirka 120 dagar. I ett relativt liknande fall dömdes den skyldige till endast ett års fängelse av samma domare.

Hunters advokat, Abbe Lowell, har redan lämnat in yrkanden mot fallet på olika grunder, och tidigare indikerat att han skulle överklaga varje fällande dom.

Daily Mail   Sky News