Nyheter

Donald Trump leder över president Biden med sju procent i Arizona, enligt en ny undersökning som gjordes efter att presidentkandidaten dömts i rättegången i New York.

Rasmussen Reports fann att 47 procent av delstatens väljare sa att om valet hölls i dag skulle de rösta på Trump. Cirka 40 procent sa att de skulle rösta på Biden.

Arizona är en viktig svingstat som Trump vann 2016. Biden vann den knappt 2020 med mindre än 11 ​​000 röster, skriver The Hill.

Nio procent av Arizonaborna sa att de skulle välja någon annan än Trump eller Biden och cirka tre procent var osäkra.

Bland väljarna i staten är ekonomin och gränssäkerheten de viktigaste frågorna, visar undersökningen. Cirka 62 procent av de tillfrågade sa att de stöder att sända trupper till Arizonas södra gräns mot Mexiko för att hejda strömmen av invandrare som passerar gränsen illegalt.

Oro för valets integritet är fortfarande ett viktigt ämne och 60 procent av de tillfrågade säger att de är oroliga för att fusk även kan påverka valet i november.

Enligt en undersökning från The Hill/Decision Desk HQ har Trump 60 procents chans att vinna delstaten den här gången.

Samtidigt hävdar flera medier att Biden är den minst populära amerikanska presidenten på 70 år, bland dem var New York Post.

Detta faktagranskades av vänstervridna Snopes, som fann att påståendet var sant.

Många av dessa rapporter hämtade sina uppgifter från en Gallup-undersökning, som visade Bidens godkännandebetyg på en historisk låg nivå, vilket gjorde honom till den minst populära amerikanska presidenten sedan Dwight Eisenhower var i tjänst på 1950-talet.

Gallup publicerade sina resultat på X för att visa hur Bidens godkännandebetyg jämfört med andra amerikanska presidenter under deras 13:e ämbetskvartal. Ingen av de nio andra presidenterna som valdes till sin första mandatperiod sedan Dwight Eisenhower hade ett lägre genomsnitt än Biden.

Snopes skriver vidare att Visual Capitalist också fann att Bidens stöd var nära botten jämfört med andra presidenter samtidigt under det tredje året i ämbetet.

FiveThirtyEight, en annan respekterad omröstningsplats, drog samma slutsatser och fann att Bidens godkännandebetyg visade en stadig nedgång över tiden, och svävade runt 37,8% i maj.

Snopes kontrollerade flera opinionsundersökningar, inklusive Reuters och Ipsos, och drog slutsatsen att han verkligen var den minst populära amerikanska presidenten på 70 år vid tidpunkten för omröstningarna.

Även om Biden är historiskt impopulär, finns det nu många konservativa röster som talar ut om det oetiska i att Demokraterna och presidentfamiljen låter honom fortsätta att avslöja sig själv, särskilt på den internationella scenen.

En av dem är Dan Bongino, som igår sa att han uppenbarligen inte är något fan av Joe Biden – han avskyr presidenten – men att hans familj borde gå in och stoppa en man som är uppenbart olämplig för ämbetet. Men det vill de inte, för de älskar makt och att vara i rampljuset.

Det handlar inte längre om en politiker som är känd för sina raserianfall, lögner och blunders, utan om en man som uppenbarligen lider av antingen demens eller någon annan form av kognitiv funktionsnedsättning.