Nyheter

Ryssland anklagar Ukraina för att använda vapen från USA för att rikta in sig på civila mål och för att vara ansvarigt för ryska kvinnors och barns död.

Det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova hävdade på fredagen att HIMARS-missiler (High Mobility Artillery Rocket System) användes i Belgorod-regionen, enligt The Telegraph.

Hon menade att fragment av HIMARS-raketerna kunde utgöra bevis för vad som hade hänt.

Rapporterna har inte verifierats av oberoende källor, och det fanns inga omedelbara kommentarer från Ukraina eller USA.

Detta sker efter att flera länder, inklusive Tyskland och USA, har gett Ukraina grönt ljus att använda vapen från väst för att attackera mål i Ryssland.

Detta har skapat en rädsla för ett utdraget krig som kan involvera Nato, och i värsta fall sluta i ett tredje världskrig.

Många anser dock att Ukraina har rätt att försvara sig med alla medel mot det land som har attackerat dem, och det finns flera ledande politiker som har förespråkat att skicka Nato-soldater till Ukraina, inklusive Frankrikes president Emmanuel Macron.

Kremls talesman Dmitry Peskov sa att Macron hade förklarat sitt absoluta stöd för Kiev och var villig att involvera Frankrike direkt i konflikten i Ukraina.

Macron sa under torsdagen att Frankrike kommer att leverera Mirage 2000 stridsflygplan till Ukraina.