Ur flödet/i korthet

Under de kommande fem månaderna kan vi förvänta oss vad som helst av USA:s demokrater och Deep State i deras ansträngningar att förhindra Donald Trump från att återinträda i Vita huset.

Bland möjligheterna är att han kommer att dödas, skriver krönikören Eddie Scarry i den seriösa publikationen The Federalist. Under en intervju nyligen frågade Tucker Carlson två gånger Trump om han fruktade att bli mördad, men fick inget svar.

”Medan president Biden och hans parti har ägnat varje vaken timme åt att kalla Trump ett ’hot mot demokratin’, har de försökt få bort hans namn från valsedeln, praktiserat censur och skottat miljarder av skattebetalarnas pengar in i ett korrupt östeuropeiskt land, som har ställt in sina val”, konstaterar Scarry.

Finns det ens gränser för hur långt de kommer att gå för att sabotera Trumps valkampanj? Scarry kan inte se någon sådan. Och vem kan och vill stoppa dem?

Den 11 juli faller domen över den republikanske presidentkandidaten och domaren har flera gånger hotat att kasta honom i fängelse. Det finns därför ingen anledning att tro att han inte kommer att göra det.

”These people aren’t playing games”, avslutar Scarry sin kommentar.

Bidens demokrater har i princip inget annat än Trump-hat att kampanja på. Men strategin kan mycket väl lyckas. Efter att ha täckt den republikanska kandidaten med den ena galna anklagelsen efter den andra i nästan tio år kommer stora delar av befolkningen utan tvekan att vara förstående om någon skjuter honom i pannan. Och det brukar CIA kunna organisera.