Nyheter

Sex poliser och en präst har dödats i attacker i ryska Dagestan. Dessutom är tolv skadade, uppger de ryska myndigheterna enligt nyhetsbyråer i landet.

Läget i republiken är oklart på söndagskvällen, med flera rapporter om skottlossning och attacker, rapporterar NTB-Reuters-AFP.

En synagoga sattes i brand i staden Derbent. Det finns rapporter om skottlossning i huvudstaden Makhachkala.

– I kväll genomfördes väpnade attacker mot två ortodoxa kyrkor, en synagoga och en av polisens kontrollposter i städerna Derbent och Makhachkala. Som ett resultat av terrorattackerna dödades, enligt vad vi vet hittills, en präst från den rysk-ortodoxa kyrkan och poliser, säger ett uttalande från den ryska nationella antiterrorkommittén, som rapporteras av Ria Novosti.

Två angripare ska ha skjutits ihjäl i Dagestan. Republiken med cirka 3 miljoner människor består av en majoritet av muslimer, men har en liten minoritet av judar.

Ortodoxa kristna sägs också ha blivit attackerade.

Den oberoende nyhetskanalen Nexta, som har sitt ursprung i Vitryssland, skriver att både synagogan och en ortodox kyrka sattes i brand. Kanalen har lagt upp filmer på sitt X-konto som visar byggnader i brand och en beväpnad person.

Lokala tjänstemän bekräftar att synagogan brinner, enligt Reuters.

Ryska nyhetsbyråer citerar inrikesministeriet i Moskva som säger att två medlemmar av polisstyrkan dödades här. Däremot rapporterar nyhetsbyrån RIA att en vakt och en präst har dödats i Derbent. Sex personer ska ha skadats i attacken i staden.

Det är okänt om våldet är kopplat till Gazakriget, men det verkar troligt.