Nyheter

Mikaels tolvårige son bevittnade sin fars brutala mord av ett gäng i en gångtunnel i Skärholmen. Bara veckor efter detta tragiska händelse blev pojken utsatt för ett rånförsök.

Rånförsöket inträffade vid 16-tiden en dag i slutet av maj. Tolvåringen och hans kusin var ute och åkte elsparkcykel i Alby när de stoppades vid en gångtunnel. Han lyckades larma sin faster, som berättar om händelsen för Expressen.

– Först tänkte jag ’nu händer det igen’. Sedan blev allt svart och nästa sekund satt jag i bilen på väg till dem, säger Aneta.
Lyckligtvis skedde inget värre, då gänget lämnade platsen när polisen anlände.

Mikael, 39 år, blev skjuten till döds framför sin son i en gångtunnel i Skärholmen den 10 april i år. Han och sonen var på väg till en simhall när Mikael konfronterade ett stökigt gäng. Sonen fick själv larma om att hans far blivit skjuten i huvudet.

Aneta var redan före broderns mord nära vän med Susanne, vars tolvåriga dotter Adriana blev dödad i en gängskjutning i augusti 2020.
Efter mordet på sin bror blev Aneta uppmärksammad när hon offentligt konfronterade S-ledaren Magdalena Andersson vid mordplatsen i Skärholmen.

Aneta är fortsatt skeptisk till politikernas ansträngningar att bekämpa våldet.
– Vi får höra att det är svårt att ändra lagar. Men könsneutralitetslagen infördes snabbt. Och under covid gick allt snabbt, säger hon till Expressen.
Hon berättar att inga politiker eller myndigheter har kontaktat familjen efter att kamerorna slocknat. Familjen har istället lämnats ensamma med sitt trauma, begravning, dödsbo och pappersarbete.