Kommentarer

Sverige dömer en syrisk general till livstids fängelse för brott som begåtts i hans hemland. Men hur är det med brotten som begås mot svenskar? De har mycket milda konsekvenser. Borde det inte vara tvärtom?

Sverige är inte det enda västerländska landet som är mer mån om att skapa rättvisa för andra än sina egna medborgare.

I november utfärdade Frankrike en internationell arresteringsorder för Assad, som också anklagas för krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten.

Arresteringsorder har också utfärdats för Assads bror Maher, som de facto var överbefälhavare för en elitstyrka i den syriska armén, samt för två syriska generaler.

Tre högt uppsatta officerare har dömts till långa straff. Sådana processer är långa och kostar stora summor.

Varför ser vi inte ett liknande försök att skapa rättvisa för franska offer?

En tolvårig judisk flicka våldtogs brutalt i en förort till Paris i helgen.

Två tonåringar i åldrarna 13 och 14 år har nu gripits för gruppvåldtäkten.

En av förövarna uppges vara ex-pojkvännen till flickan, som anklagade henne för att dölja sin judiska religion för honom, skriver Le Parisien.

Om vi ​​föreställer oss att rollerna var ombytta skulle vi se en intifada på gatorna, som förra gången när en ung man från banlieues dödades. Myndigheter, akademiker och media har skapat en uppfattning om att brott mot muslimer och icke-vita är mycket allvarligare än mot vita fransmän. Det föder polarisering och fiendskap. Sedan, när högern har medvind, kan man vifta med rasismkortet.

Men läget i Västeuropa börjar bli så illa att det inte fungerar längre.

Alla våldtagna, rånade och dödade är så många att man skäms över att göra en sökning på ”våldtäkt och Paris”.

Två illegala invandrare från Algeriet har gripits för våldtäkt av en 83-årig handikappad kvinna i Frankrike. De misstänkta ska ha tagit sig in i offrets hem och krävt oralsex. När hon vägrade våldtog de henne. 26 maj 2023.

Torsdagen den 19 december våldtogs en minderårig flicka av två 16-åriga pojkar i ett trapphus i Morsang-sur-Orge, en bit söder om Paris. På julafton kunde Le Figaro konstatera att de två 16-åringarna filmat våldtäkten och spridit de mycket förnedrande bilderna på sociala medier som Twitter och Snapchat.

Det verkar dock ha funnits en anmärkningsvärd detalj om videon som traditionella franska medier inte har återskapat: Enligt den franska bloggen Fdesouche, tidigare känd som François Desouche, klargjorde de två 16-åringarna sina avsikter genom att svära på Koranen och Mecka innan de våldtog den unga flickan. Artikelförfattaren visar inte själva videon utan lägger upp suddiga bilder från den och citerar vad de två ska ha sagt. 29 december 2019

Sanningen är att vi har blivit matta och bedövade av alla historier.

Våldet är så grymt och sadistiskt att det lätt kan jämföras med Syrien. Poängen är inte att ett inbördeskrig är värre. Summan av kardemumman är att Frankrike är på väg mot inbördeskrig.

Det är denna insikt som media och vänstern tror att de kan stoppa genom att dra högerextremistkortet.

I förra valet sa väljarna att Marine Le Pen hade rätt, men de vågade inte rösta på henne. De var rädda för inbördeskrig. Nu verkar många ha kommit över sin rädsla, eller kanske tänker de: Vad är skillnaden?

När medborgarna börjar dra den slutsatsen borde myndigheter och media vara rädda. För folk som tänker så här går inte tillbaka till soffhörnet.

Det är ett faktum som vi har observerat länge: när människor ”vaknar” går de till höger och de ser sig aldrig tillbaka. De vill se resultat.

Trump och Republikanerna står inför samma problem i USA: väljarna kräver att de levererar, de låter sig inte längre matas med skitsnack.

Det är själva definitionen av extremhögern för media/politiker: Att folk inte låter sig avfärdas.

Var det inte det som en gång kallades demokrati?

Två kvinnor i åldern 93 och 95 år våldtogs den 14 oktober på geriatriska avdelningen på Victor Dupouy-sjukhuset i Argenteuil, en förort i nordvästra Paris.

93-åringen dog några timmar efter våldtäkten, medan 95-åringen dog fyra dagar senare, har Le Figaro informerats av poliskällor.

Enligt lokaltidningen La gazette du Val d’Oise dog 93-åringen av hjärtstillestånd och 95-åringen dog av andningsproblem.

En 44-årig man identifierad som Samir B. greps och anklagades för de två våldtäkterna, men en domare släppte honom under ”rättslig kontroll” den 16 oktober i väntan på att han skulle framträda i domstol den 16 november. 24 oktober 2023.

Ett samhälle som inte ens vill skydda sina gamla och skröpliga förtjänar inte namnet samhälle.

Och detta från myndigheter som oavbrutet pratar om ”utsatta grupper”.

Pjäsen närmar sig sitt slut. Maskerna faller.

18-åriga Oumar, en känd våldsbrottsling, ska ha våldtagit en fransk kvinna med ett kvastskaft och lämnat henne blödande med livshotande skador. Gärningsmannen visar ingen ånger. 21 augusti 2023.

Dessa brott ska inte glömmas bort. Vattnet ska inte sluta sig runt dem så att de inte lämnar en krusning på vattenytan. Vi måste komma ihåg att bevara deras minne och vår egen mänsklighet.

Hon hette Lola:


Lola Daviet.

Lola (12) kom aldrig hem från George Brassens-skolan i Paris i fredags. Det vill säga hon kom hem till gården, men hon hade sällskap av en främmande dam som hade lyckats vinna hennes förtroende. Det skulle visa sig vara ödesdigert.

Lola (12) kom hjem fra skolen sammen med en fremmed kvinne

Läs också