Nyheter

Natten till måndagen, klockan 00:08, larmades polisen till en lägenhet i ett flerfamiljshus i stadsdelen Hageby, Norrköping. Vid ankomsten upptäckte polisen ett grovt våldsbrott där två män hade skottskador. Klockan 05:32 meddelade polisen att båda männen avlidit, och brottsrubriceringen ändrades till mord. En man i 20-årsåldern påträffades i närheten och är nu frihetsberövad.

– En man är gripen, men vi misstänker att det är fler gärningspersoner, säger Mats Pettersson vid polisen till Aftonbladet.

Polisen har av hänsyn till förundersökningen inte lämnat ytterligare kommentarer om de avlidna. En omfattande polisinsats pågår fortfarande i området.

Norrköping har, liksom många andra svenska städer, upplevt en ökning av gängrelaterat våld de senaste åren. Antalet skjutningar kopplade till gängkriminalitet har ökat markant, och staden har blivit en av de platser som drabbats hårdast av denna våldsvåg.

– **Antal skjutningar:** Under 2023 rapporterades flera skjutningar i Norrköping, varav flera med dödlig utgång.
– **Gängkonflikter:** Många av skjutningarna är kopplade till konflikter mellan rivaliserande gäng som slåss om kontroll över narkotikahandeln och andra kriminella verksamheter.
– **Polisinsatser:** Polisen har intensifierat sina insatser mot gängkriminalitet, inklusive ökade patrulleringar och fler riktade operationer mot kända gängmedlemmar.
– **Samhällsreaktion:** Den ökande våldsnivån har skapat oro bland Norrköpings invånare, och kommunen arbetar aktivt med förebyggande åtgärder, inklusive samarbete med skolor, socialtjänst och lokala organisationer för att motverka rekrytering till gängen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *