Nyheter

Emilia Sjöberg, 14 år, hittades mördad efter ett tragiskt och smärtfyllt liv, och två unga flickor misstänks nu för inblandning i brottet. Under långa perioder var Emilia omhändertagen av sociala myndigheter.

En 15-årig flicka har anhållits, misstänkt på sannolika skäl för delaktighet i mordet på Emilia, som påträffades död i Landskrona i tisdags.

Emilia var på väg till ett pyjamasparty och ringde sin mamma från tåget, där hon berättade att hon skulle vara framme om tio minuter och att kompisar väntade på henne vid stationen.
– Det sista Emilia sa i telefon var ”Godnatt mamma, jag älskar dig, jag kommer hem i morgon och ska berätta allt”, berättar mamman Anna Sjöberg, 33, för Expressen.

Polisen har arbetat intensivt med utredningen under det senaste dygnet. Tidigare har de hållit förhör med en flicka under 15 år, misstänkt för inblandning i mordet. Förhör har hållits med båda flickorna, där vissa medgivanden gjorts och uppgifter lämnats om bakgrunden till händelsen.

– Den 15-åriga flickan är för närvarande anhållen. Jag överväger att begära henne häktad, och ett beslut väntas under fredag förmiddag, säger åklagare Tomas Olvmyr i ett uttalande.

– Gällande deras inställning till misstankarna hänvisas till deras respektive juridiska biträden. Ett omfattande utredningsarbete kvarstår för att klargöra detaljerna kring vad som hänt, om flickornas berättelser stämmer och om ytterligare personer kan vara inblandade, säger han till Expressen.