Nyheter

20-åringen har beskrivits som en ”ensamvarg” av elever från Bethel Park High School, där han tog examen 2022. Enligt hans klasskamrater bar Thomas ofta jaktkläder under lektionerna. Han utmärkte sig i matematik och naturvetenskap men inte i skytte.

Under gymnasietiden försökte Thomas gå med i skolans jaktlag, men enligt två av hans klasskamrater som talat med New York Post, nekades han medlemskap eftersom han ansågs vara en mycket dålig skytt. När han provsköt på en av skolans skjutbanor missade han alla mål, berättar hans klasskamrat Jameson Murphy, som minns att Thomas missade målen med flera meter.

– Han provsköt och var så komiskt dålig att han inte kom med i laget och slutade efter första dagen, säger Murphy.

Flera andra elever bekräftar denna bild enligt New York Post:
– Han kunde inte skjuta alls. Han var en usel skytt, säger en klasskompis till Thomas Matthew Crooks.

Jaktlagets tränare var inte heller imponerad av Crooks färdigheter. En av eleverna berättar:
– Vår gamla tränare var mycket noggrann, han hade tränat marinens prickskyttar och visste när någon inte var rätt person för laget.

Dessutom ska attentatsmannen ha dragit flera opassande skämt:
– Han drog några grova skämt som inte var lämpliga i en skolmiljö med vapen, säger en elev, utan att specificera vad som sades.

Trots att han inte fick gå med i skolans jaktlag, var Thomas medlem i en pistolskytteklubb i Jefferson Hills, Pennsylvania, enligt en källa till ABC News. Vapnet som användes under skottlossningen ska ha köpts lagligt av hans pappa, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.