Kommentarer

Den så kallade Ekstremismekommisjonen (Extremismkommissionen) tillsattes av regeringen Støre i juni 2022. Våren 2024 publicerade de sin sin rapport.

Kommissionen, som stöddes av nyckelpersoner från Arbeiderpartiet, verkar ha kommit fram till att människor som inte håller med Arbeiderpartietoch dess invandringspolitik är möjliga extremister och möjligen potentiella terrorister. Det är kanske inte så förvånande.

Följande är tre citat om så kallade konspirationsteorier, som alla finns på sidan 85 i rapporten:

”Kärnan i Eurabia-berättelsen är att det sker en pågående islamisering av Europa genom invandring. Den ultimata planen för konspirationen, enligt de som gör påståendet, är att införa islamisk lag, sharia, i Europa. Västerländska politiker, akademiker, journalister, företagsledare och religiösa ledare påstås vara en del av denna hemliga plan. I Norge fortsattes litteraturen till stor del av Peder Are Nøstvold Jensen, som kallade sig Fjordman på nätet. Fjordman var en inspirationskälla för terroristen som utförde terrorattacken i juli 2011, Anders Behring Breivik”.

”Konspirationsnarrativet om Eurabia bildar en ’ideologisk bakgrund’ för åsikter som delas av många i sociala medier. Särskilt ofta upprepade påståenden är att Europa håller på att islamiseras och därmed håller på att gå under, att islamiseringen sker under täckmantel av politisk korrekthet och i ledband med vänsterpolitiker, att muslimer är illojala mot europeiska värderingar och vill inte bli integrerade”.

På samma sida gör Ekstremismekommisjonen narr av den påstådda ”konspirationsteorin” om det stora befolkningsutbytet:

”Den hävdar att den ursprungliga befolkningen i Europa håller på att ersättas av icke-europeiska invandrare. Enligt historien kan detta kallas en sorts omvänd kolonisering av vita européer. Berättelsen är baserad på författaren Renaud Camus bok Le Grand Remplacement”.

Låt oss börja med första stycket. Författaren Gisèle Littman är mer känd under sitt pseudonym Bat Ye’or, som betyder Nilens dotter. Hon föddes i en judisk familj i Kairo, Egypten, 1933. Hon är också en icke-hysterisk person som jag har haft nöjet att träffa flera gånger.

Den kanske mest kontroversiella av hennes böcker är Eurabia: The Euro‐Arab Axis från 2005. I denna bok hänvisade Bat Ye’or till verkliga överenskommelser som inte är hemliga. Barcelonaöverenskommelsen för att skapa närmare band mellan Europa och arabvärlden är till exempel mycket verklig. Den ledde bland annat till skapandet av Medelhavsunionen, Union for the Mediterranean, som fortfarande existerar.

För att förlöjliga det uppenbara faktum att det pågår en islamisering av stora delar av Europa, förvränger medlemmarna en bok som gavs ut 19 år tidigare. Det är föga imponerande. En kommission av många läskunniga människor som får stöd av ett lands regering och har haft de senaste två åren på sig att göra sitt arbete borde leverera bättre än så här.

Tilläggas kan att kommissionens ledamöter, som tidigare SV-politikern Snorre Valen, inte heller har påpekat några faktafel i Vittne till galenskap, min synnerligen väldokumenterade bok om händelserna den 22 juli.

Efter att myndigheter och media har haft över 13 år på sig att kontrollera allt jag gjort sedan jag slutade på dagis, har jag fortfarande aldrig blivit åtalad eller dömd för en brottslig handling. En slumpmässig person på gatan är nog mer våldsam och kriminell än jag.

Jag inser dock att detta inte spelar någon roll för stora delar av den politiska vänstern. Av dem har jag tilldelats en fast roll som skojare vid varje tillfälle, som man med jämna mellanrum måste dra upp något ur hatten för att skrämma barnen med.

Flera av kommissionens medlemmar är varma anhängare av att palestinska muslimer ska få ha en nationalstat, men förtalar och misstänker européer som vill bevara  sina nationalstater.

Författaren Hege Storhaug påpekar i en kommentar att den ”stadiga islamiseringen” av Europa tyvärr är högst verklig:

”Europas västerländska ansikte förändras snabbt. Islam är på väg att ta över från kristendomen. Det handlar om demografi, en politisk ovilja att agera och om konsekvenserna av en långvarig sekulariseringsprocess av våra kristna samhällen som banat väg för totalitär islam. Och, ja, det kan man bli djupt politiskt deprimerad av. Vi har inte de politiska ledare vi hade behövt. Vi har inte heller de fackfolk med tyngd som skriker varningar från berget. Vad vi däremot har är en fördomsfull, feg och oupplyst kommission om extremism som ytterligare banar väg för den kulturella islamiska revolutionen.”

Vid det här laget är det bortom absurt att hävda att islamisering och befolkningsutbyte är ”konspirationsteorier”. Detta sker snabbt och helt öppet i många europeiska städer. Utvecklingen är så uppenbar att man skulle behöva vara en idiot för att inte lägga märke till den. Och förmodligen har till och med många idioter upptäckt detta vid det här laget.

I sin roman 1984 skrev George Orwell om ett totalitärt samhälle där det styrande partiet beordrade dig att förkasta de bevis dina egna egna ögon och öron förser dig med. Dagens Europa är obehagligt likt detta. Genom massinvandring fördrivs infödda européer i våra alltmer islamiserade städer. Men om vi pekar på vad alla kan observera så trakasseras vi för detta av våra egna myndigheter.

Det är helt enkelt en form av övergrepp att förneka dessa problem, eller förtala människor som sanningsenligt påpekar dem. Det är en sådan verklighetsförnekande framställning som Ekstremisme­kommisjonen i Norge representerar.