Nyheter

Joe Biden skriver i ett brev att han drar sig ur som kandidat för det demokratiska partiet, men kommer att sitta kvar till slutet av mandatperioden. Frågan är om han är kapabel till det mentalt och fysiskt. Bidens förfall är påtaglig från månad till månad.

– Det har varit min avsikt att söka omval, men jag tror att det ligger i mitt partis och mitt lands bästa intresse att dra sig ur och bara fokusera på att fullgöra mina plikter som president under resten av min mandatperiod, säger Biden.

Han tillägger att han kommer att tala till nationen under veckan.

Biden har blivit synbart sämre det senaste året. Det kulminerade i den katastrofala debatten i Atlanta den 27 juni. Men för de som har följt honom på nära håll var det en bekräftelse på något som varit synligt länge: Biden fungerar inte längre.

Han är överbefälhavare, men kan inte längre förväntas fungera i en kris. Demokraterna kunde plocka bort honom med det 25:e tillägget. De försökte göra det med Trump. Om Biden fortsätter att prestera på samma hopplösa nivå blir det också en börda för demokraterna i valet.

Vem kommer att ersätta honom som kandidat? Av allt att döma blir det Kamala Harris.

Biden meddelade sin avgång på twitter/X, sin motståndare Elon Musks plattform.

Här gör han en rad påståenden om hur bra det går för Amerika, något som de flesta inte skulle hålla med om.

Ett annat intressant faktum är att Biden tydligen tvingades avgå av sådana som Barack Obama och Nancy Pelosi. Därmed har de gått om de 14 miljoner demokrater som röstade på Biden i primärvalen.

https://x.com/CollinRugg/status/1815081920994464209

 

https://x.com/themarketswork/status/1815082269536841868