Kommentarer

Joe Bidens eskalerande demens och den långa mediepolitiska konspirationen för att dölja hans senilitet för allmänheten är de minsta av demokraternas nuvarande problem, säger historikern Victor Davis Hanson.

The Biden Titanic, är hans rubrik i American Greatness.

Bidens meritlista som president är kanske mer oroande än hans kognitiva nedgång. Han har bokstavligen raderat USA:s gräns och låtit mer än tio miljoner illegala invandrare komma in i USA. Många av dem tar med sig droger, sexslavar och andra brott. Målet verkar vara en import av extremt fattiga väljargrupper i behov av heltäckande offentliga tjänster, utan hänsyn till de aktuella problemen med en hårt pressad amerikansk medelklass och fattiga.

Den utbredda fattigdomen hos en ny, stor grupp illegala invandrare skulle kunna tjäna som ett åtal mot ett ”rasistiskt”, ”ojämlikt” och ”orättvist” Amerika – som om invånarna i East Palestine, Ohio eller Chicagos innerstad hade något att göra med det den sekellånga korruptionen och förtrycket i Mexiko och Latinamerika, som dagligen driver tusentals av sina egna fattigaste medborgare norrut till ett samhälle baserat på helt andra idéer än de de har i sitt hemland.

Vänstern, varken i Mexiko eller i USA, frågar aldrig varför miljoner av dessa stackars människor föredrar att bryta sig in i ett påstått rasistiskt USA. De principer och värderingar som en gång gjorde USA välmående, fritt och säkert förkastas och ersätts med de principer och ideologier som tyvärr har gjort stora delar av Latinamerika fattiga, ofria och osäkra.

Biden ärvde en realränta nära noll och en inflation på 1,4 procent. Nästan omedelbart gjorde Biden på ett nihilistiskt sätt samma sak med en sund ekonomi som han hade gjort med en säker gräns. Han tryckte pengar på ett oansvarigt sätt i en tid då efterfrågan och leveranskedjan höll på att kollapsa.

Medelklassen blir fattigare under den skenande inflationen. Bara att finansiera räntan på statsskulden med dess höga ränta kostar nu nästan 1 000 miljarder dollar per år.

Världen står i brand, efter Bidens oförklarliga tillbakadragande från Kabul, hans blandade signaler till Vladimir Putin strax före invasionen av Ukraina, hans avsiktliga alienation av Israel, hans eftergivenhet inför Iran och Kina och hans nedskärningar i försvarsbudgeten, i kombination med hans krig mot mytiska ”rasister” inom militären.

Från att ha varit ett USA som var självförsörjande på energi skickade Biden energipriserna genom taket, och Bidens gröna agenda kostar tusentals miljarder dollar. Det är så Biden ska minska inflationen (han kallade trots allt det vansinniga projektet för Inflation Reduction Act).

”Samlingsmannen” Biden delade USA och nyligen sa han till hundratals av sina donatorer att ”det är dags att ställa Trump i skottlinjen” – bara dagar före mordförsöket mot Trump.

Den största absurditeten under Bidens tid i Vita huset är medias tal om Bidens ”prestationer”. Bidens agerande under de senaste fyra åren uppväger inte hans senilitet och kan inte rättfärdiga hans fortsatta ämbetstid, men tyvärr fungerar de som en kraftmultiplikator som underblåser påståenden om hans demens och kräver att han ställs inför riksrätt. Norsk media är bland de värsta och USA-experten Eirik Løkke sa det rakt ut: Hellre en dement Biden än Trump som president.

Joe Biden är inte bara non compos mentis, och i en förnuftig värld skulle han ha blivit åtalad enligt det 25:e tillägget. Han verkar också allt mer otrevlig och motbjudande, för att inte tala om ibland rent ut sagt konstig. För att uppnå ett ögonblick av klarhet ropar Biden antingen till publiken eller böjer sig ner och viskar på ett kusligt sätt.

Biden förolämpar journalister och sin egen personal och skriker mer än han pratar. Han upprepar lögner som har avslöjats för flera år sedan. Han utnyttjar den amerikanska säkerhetstjänsten och rättsväsendet för utpräglad lawfare och skulle föredra att sätta sin politiska rival i fängelse för resten av sitt liv.

Han tjatar om att de rika ska betala sin skatt, men ignorerar sin egen sons skattefusk.

Med tanke på allt ovanstående, kom ihåg att Biden var tänkt att vara det demokratiska partiets ”frälsare”. Än idag menar samma kändisar som uppmanar honom att dra sig ur kampanjen att ”han räddade landet genom att stoppa Trump” – som att inga krig, stabilitet utomlands, ingen inflation, låga räntor och låga energikostnader var något att frukta.

Strategin före november verkar klar: Abortfrågan kan ge Demokraterna visst stöd. Annars satsar de på lydig media och Big Tech, som gör allt de kan för att attackera Trump. Dessutom: Kom ihåg att i många av svingstaterna kommer 70 procent av väljarna inte att rösta på valdagen och inte visa legitimation, vilket är en självklarhet i de allra flesta demokratier. Miljontals av deras valsedlar kommer att samlas in eller kontrolleras av tredjepartsaktivister, förmodligen kontrollerade av samma som kontrollerar Biden.

Förra gången skröt vänsterjournalisten Molly Ball om Demokraternas ”kabal” och ”konspiration” av stora pengar och stor teknik som hade ”räddat” amerikaner från Trump.

Men det är givetvis Trump som utgör ett hot mot demokratin, eftersom en demokrati i Bidens skruvade värld bara kan existera som en enpartistat under kontroll av hans allierade.

Titanic var en olycka och många misstag gjordes. Tragedin hade sina skyldiga. Men USA under Biden styrs mot undergången med vett och vilja, målet för en grupp politiker som verkligen hatar sitt eget land är USA:s kollaps, något som verkar ha infekterat hela den västerländska eliten.

Därför är Biden ett mycket större hot än den ärade kaptenen på Titanic, som gjorde sina misstag men gick under med skeppet. Biden har inga planer på något sådant, och han har skaffat tillräckligt med pengar för att klara sig bra som en dement idiot i en värld efter USA:s undergång.