Nyheter

Polisens chattar avslöjar att 20-åriga Thomas Crooks väckte misstankar 90 minuter innan skottlossningen, snarare än de 60 minuter som tidigare rapporterats. Dessa chattar visar också att Crooks ständigt låg ett steg före både polisen och Secret Service, enligt New York Times.

Vid 16-tiden lokal tid lämnade en prickskytt sitt skift och upptäckte en misstänkt ung man med långt hår. Han informerade sina kollegor via gruppchatt att mannen såg honom lägga geväret i bilen och var medveten om deras position, rapporterar New York-Times

En timme senare observerades mannen med en avståndsmätare, och polisen larmades. Trots att polisen trodde att mannen lämnat området, hade han klättrat upp på ett närliggande tak. När Trump klev upp på scenen avlossades åtta skott. Interna polisens chattar visade att misstankarna mot Thomas Crooks väcktes tidigare än vad som tidigare framkommit.

”Det är en unge som drar runt byggnaden vi befinner oss i. Jag såg honom titta mot scenen med en avståndsmätare för kännedom. Om ni vill meddela Secret service prickskyttar att hålla utkik. Jag har tappat bort honom”, skriver en polis.

Ett foto som en av prickskyttarna tagit på 20-åringen skickades till poliserna som började att söka efter honom. Ett tag senare bedömde en av poliserna att mannen sannolikt hade lämnat området.

Men i stället hade han klättrat upp på ett tak i närheten. Minuter senare avlossades åtta skott.