Kommentarer

Jesse Watters lyckas på nio minuter sammanfatta var Amerika står efter lördagens attentat. Han tror inte på Bidens fördömande av våld, eftersom han och demokraterna har kallat Trump för ett existentiellt hot och hotat honom med fysiskt våld i flera år. De skördar vad de har sått.

Amerika upplever det allvarligaste mordet på 40 år. Hur kan vi lita på institutioner som FBI och CIA, som har manipulerat och ljugit ända sedan Russiagate?

Det finns säkerhetshål stora som ladugårdsdörrar. Ska FBI och Secret Service utreda sig själva? Ingen litar på dem längre.

En ängel räddade Trump. Han borde inte vara vid liv. Det var det de räknade med, de som planerade det här. En AR-15 har ett rödpunktssikte; där den röda punkten pekar träffar kulan. Men så hände något: Trump vänder på huvudet för att titta på tavlan där informationen han använder i sitt tal är skriven. Det gör han precis innan kulan är på väg att träffa honom.

Sedan finns det något annat: vindriktningen. Här har Blackwaters grundare, Eric Prince, intressanta bedömningar. Vind är tillräckligt för att påverka bollens bana.

Donald J. Trump lever idag enbart på grund av en dålig vinduppskattning av en illvillig lönnmördare.
Som grafiken visar räckte vinden på bara 5 mph för att få bort den obekräftade men förmodligen lätta 55 grain-kulan fem centimeter från DJT:s avsedda panna till hans öra.
DJT räddades inte av briljansen från US Secret Service. Att USSS tillät en gevärbeväpnad skytt inom 150 yards från en förplanerad incident beror på antingen illvilja eller massiv inkompetens. Det fanns tydligen tillräckligt okontrollerat utrymme för en skytt att komma i position och avlossa flera riktade skott. När du tittar på nyhetsreportaget kan du höra hur nära skytten är på grund av den mycket korta tiden mellan ljudet från kulan (supersonisk) till ljudet från mynningen (sonisk).

Säkerhetshålen är så stora att de skriker efter en förklaring. Det kan vara så att de som planerade detta var säkra på att Trump inte skulle överleva. Skytten hade fri väg. 130 meters avstånd med ett sådant vapen är ingenting. Det blev ingen reaktion, skytten skulle få skjuta först.

Det påstås att detta är Secret Services rules of engagement: Därför skjuter krypskyttarna inte på taket förrän skytten har skjutit. Men detta är inte vettigt. Det vill säga att Secret Service, som är en livvaktsstyrka, inte kan skjuta ett skott förrän personen de ska skydda är träffad.

I det här fallet väntade de tillräckligt länge för att skytten skulle avlossa åtta skott. En av skarpskyttarna höjer huvudet, han håller inte ens blicken genom kikarsiktet.

Skytten fick fortsätta. En polisman såg stegen och klättrade upp. Han blev hotad av skytten och valde att dra sig tillbaka. Detta är helt oförklarligt. En presidentkandidat ska tala, och en polis drar sig tillbaka?

Vi har två vittnen på marken som stod och såg skytten ligga där med ett vapen. Den första intervjuades av BBC och säger att han larmade polisen: Gör något, det finns en man på taket med ett vapen. All säkerhetspersonal bär hörselsnäckor. Trump kunde ha förts i säkerhet inom några sekunder.

Ett annat vittne såg skytten och försökte varna. Båda pratade med polisen, försökte larma dem. De förstod, men ingen av dem nådde fram till polisen. Det är oförlåtligt och oförklarligt.

Det är detta som gör attentatet till en så chockerande händelse. Som Tucker har sagt, och nu Watters: De har försökt allt för att stoppa Trump. Det enda som återstod var ett attentat.

Därför tror inte amerikanerna att detta var en lone wolf. Även sättet som namnet kom ut, utan information eller bild, var slående.

De lägger ihop två och två: Den djupa staten har visat att de har haft ett motiv under lång tid. Ända sedan 2016 har de använt alla statens organ för att ta Trump. Men ingenting bet på honom. Då återstod bara en kula. Men inte heller den bet på honom.

Det var en ängel närvarande som höll sin hand över Trump.

Så säger Watters, som inte är en utpräglat religiös person.

Så tänker också amerikanerna. De har försökt att knäcka Trump i nio år. Men de kan inte göra det. Han är gjord av ett väldigt speciellt material. Men det finns också någon som ger honom styrka.

Det har också Trump förstått. Därför kommer han att hålla ett helt annat tal i Milwaukee på torsdag.

Men nordisk media har ingen plats för Gud.

Varken Berlingske, Aftenposten eller Dagens Nyheter – alla flaggskeppstidningar – nämner Gud med ett ord när de refererar till intervjun han gav till Washington Examiner.

De utelämnade det viktigaste – det som räddade Trump.

Då blir frågan: Vem ska rädda oss när vi har vänt Gud ryggen?