×

Nyheter

En person har gripits misstänkt för mordförsök efter en explosion i en butik i Geneta, Södertälje, enligt polisen.

Explosionen inträffade på måndagskvällen när ett föremål, misstänkt vara en granat, kastades in i butiken och detonerade. En kvinna skadades allvarligt och fördes till sjukhus. Flera andra personer fick lindriga skador.

Den 6 juli inrättade polisen en visitationszon i delar av Geneta och Västra Blombacka i Södertälje efter att en man sköts till döds i Blombacka den 2 juli. Denna zon avvecklades i fredags.

Explosionen, som skadade två personer, inträffade i en livsmedelsbutik i Södertälje på måndagskvällen. Händelsen följer en period av dagliga skjutningar i staden, som har präglats av en ny våldsvåg och har en historik av blodiga gängkonflikter.

– Vi har omfattande resurser på plats som undersöker eventuella kopplingar till tidigare skjutningar, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Polisen utreder om explosionen är en del av den pågående våldsvågen mellan kriminella nätverk som länge har plågat Södertälje.

Enligt uppgifter till Aftonbladet orsakades måndagskvällens explosion av en handgranat. Ola Österling bekräftar att en allvarligt skadad kvinna transporterades till sjukhus med ambulanshelikopter, och ytterligare en person skadades.

– Vi undersöker möjliga kopplingar till den senaste våldsvågen som bröt ut efter att vi avslutade säkerhetszonen förra veckan, säger Österling.

Flera personer har frihetsberövats i samband med händelsen, och vittnen rapporterar att en person kastade in ett föremål som exploderade i butiken.

Räddningstjänstens vakthavande befäl Patrick Johansson bekräftar att två personer skadades, en av splitter och en annan blev chockad. Sjukvården har tagit hand om dem.