×

Nyheter

Efter en rad allvarliga våldsbrott i södra Stockholm har polisen frihetsberövat flera individer. En person har anhållits efter en explosion i Geneta, en annan i samband med ett relaterat ärende, och ytterligare en har gripits efter måndagens skottlossning i Hagsätra.

Polisen larmades till Hagsätra på måndagskvällen på grund av en skottlossning. Inga personer skadades, men en man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Samma kväll inträffade en explosion i en butik i Geneta, Södertälje, efter att en handgranat kastats in. En kvinna skadades och fördes till sjukhus. En 16-årig pojke greps senare, misstänkt för bland annat mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse, och är nu anhållen.

En tredje person har anhållits i ett angränsande ärende i Södertälje, misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till mord.

Den senaste tidens våldsbrott i Södertälje har varit allvarliga och omfattande.

– Vi har god insikt i orsakerna bakom våldet. Flera unga gärningsmän har frihetsberövats, och vi är optimistiska om att lösa brotten. Brottsligheten i Södertälje är komplex och har både nationella och internationella förgreningar, säger Max Åkerwall, biträdande polisområdeschef Stockholm syd, på polisens hemsida. Han tillägger:

– Polisen bedriver ett intensivt arbete och använder olika metoder, från uniformerade poliser och hemliga tvångsmedel till spaning och nära samverkan med Södertälje.