Ur flödet/i korthet

Kaliforniens guvernör Gavin Newsom ses som en möjlig efterträdare till Joe Biden, och vi har märkt att media nyligen har främjat den inbilska och slemmiga guvernören som tror att han är Guds gåva till alla kvinnor (förlåt att jag är så direkt, men det är sant).

Det spelar ingen roll att han på mindre än tio år körde Kalifornien i botten och har en historia  av äktenskapsbrott och alkoholism från tiden han var borgmästare i San Francisco. Dessutom bröt han sina egna regler  under pandemin, precis som alla demokrater gjorde. Hans mantra är: Gör som jag säger, inte som jag gör.

Kalifornia-bor som är trötta på Newsoms radikala politik har försökt avsätta honom som guvernör en gång, och det gjordes ytterligare ett försök att avsätta honom 2024.

”Wait for it”, som man säger i USA.

Men vänta nu! Om det är sant att han kommer att bli Demokraternas nästa stjärnskott, kommer våra medier att behandla honom som de behandlar Biden och alla demokrater – och bara prata om honom i positiva termer, och framställa honom som USA:s – och till och med världens – räddare.

Ett exempel från de amerikanska korrespondenterna i tidningen VG:

Detta är demokraternas nya hopp.

Kaliforniens guvernör Gavin Newsom (56) intar scenen med ett kritvitt leende och stora ord. Kan han ta sig hela vägen till Vita huset efter Joe Biden?

Många som VG träffar frågar sig: Hur kan det komma sig att det är Donald Trump (77) mot Joe Biden (81) igen?

Har ett land med 333 miljoner invånare inget annat att erbjuda?

Jo – Gavin Newsom, skulle vissa säga.

I verkligheten är Newsom en orm i Paradiset som talar med två tungor, och han är lika inkompetent som guvernör som Biden är som president. Tyvärr är han yngre, charmar dem som gillar män som bryr sig mer om sitt hår än om politik, och han är en bra talare.

Hans radikala politik är en spegelbild av den politik som förs i de nordiska länderna. Varför skulle vår media inte gynna honom, de är av samma skrot och korn. De stödjer politiker med samma ideologi och som förstör absolut allt de rör vid.

Vad har Gavin Newsom gjort med Kalifornien?

De flesta av oss har haft en vision om Kalifornien som den mest perfekta platsen i Amerika. Den kallas ofta för ”The Golden State”. Med sina vackra landskap och människor, sin blomstrande ekonomi och möjligheten att förverkliga ”den amerikanska drömmen” har staten varit ett attraktivt resmål i århundraden.

Men sedan blev en radikal socialist vid namn Gavin Newsom guvernör, och har lyckats förstöra Kalifornien på mindre än ett decennium.

– Det enda Newsom är bra på är att förstöra den gyllene staten, skriver Katy Grimes i California Globe. Vi önskar att hon hade fel, men det har hon inte. Gud hjälpe Amerika om han någonsin blir president.

Katy Grimes artikel är perfekt eftersom hon går till botten med saker och ting och listar allt Newsom har gjort för att förstöra Kalifornien. Vi kan bekräfta att allt hon nämner är baserat på fakta. Flera personer hyllar Grimes i kommentarsfältet.

– Jag älskar det, skriver en person – Det här slår huvudet på spiken. Det är precis vad Gavin Newsom har gjort med Kalifornien.

– Bra lista, Mrs. Grimes. Allt är sant, tyvärr för oss kalifornia-bor, skriver Raymond.

Så ödelägger man Kalifornien på mindre än tio år.

Om jag var en progressiv guvernör och ville destabilisera och förstöra min stat, finns det vissa policyer jag skulle anta och order jag skulle utfärda, skriver Katy Grimes. De flesta av hennes punkter är som att läsa en instruktionsbok för nordisk politik:

  1. Skapa brist på bostäder.
  2. Stäng av vattentillförseln till statens marker; avlägsna dammar och vattenkraftverk.
  3. Begränsa vattentillförseln till bönder och ranchägare.
  4. Höj minimilönen så mycket att restaurangägare tvingas säga upp anställda.
  5. Anta politik som dödar produktion och industri.
  6. Begränsa energiproduktionen till enbart förnybar energi.
  7. Begränsa gas- och oljeproduktionen så att det blir brist på olja och gas och människor tvingas ut ur sina bilar och ut på kollektivtrafiken.
  8. Förbjud alla bensinbilar till 2035.
  9. Mandat ett helt elektriskt tillstånd, inklusive bilar och lastbilar.
  10. Installera tusentals flytande vindkraftverk till havs till en kostnad av 150 miljarder dollar.
  11. Legalisera droger.
  12. Legalisera sex med minderåriga.
  13. Legalisera abort fram till barnets födelse.
  14. Förstör det offentliga utbildningssystemet genom att späda på ämnen som matematik och engelska samtidigt som du skickar dina egna barn till privatskola.
  15. Främja positiv särbehandling (bekräftande särbehandling, kvotering), rasistiska preferenser framför meriter.
  16. Skapa falska kriser – klimatförändringar, skadestånd (för slavars ättlingar).
  17. Inkräkta på folkets rätt att bära vapen genom att anta lagar som långsamt avvecklar det andra tillägget och skapar de facto vapenkontroll.
  18. Sluta lagföra brott.
  19. Avkriminalisera vissa brott, vilket kommer att tömma statliga fängelser.
  20. Höj bolagsskatten för att avskräcka företag från att expandera.
  21. Höj skatter och avgifter på offentliga tjänster och energi.
  22. Höj inkomstskatten för alla inkomstklasser.
  23. Gör det lättare för lokala myndigheter att höja skatterna.
  24. Inför en förmögenhetsskatt.
  25. Inför dödsfallsskatt.
  26. Tvinga läkare att följa statliga medicinska direktiv; straffa dem som vägrar att följa dem.
  27. Låt hundratusentals illegala invandrare komma in i staten.
  28. Ge gratis hälsovård och välfärdstjänster till illegala invandrare.
  29. Tillåt illegala invandrare att rösta i lokala val.
  30. Utöka statens storlek genom att anställa hundratusentals i den offentliga sektorn.
  31. Skapa fler fackliga jobb genom att utöka delstatsregeringen.
  32. Uppmuntra offentliga skolor att övertyga barn om att de är av ett annat kön; tillhandahålla konfidentiell rådgivning till dessa barn; skydda barn från föräldrar.
  33. Begränsa mediaåtkomst till Capitolium; belöna medier som är i linje med liberal politik.
  34. Acceptera en gåva på 3,7 miljoner dollar, en 1 115 kvadratmeter stor herrgård längs American River i Sacramento, sedan tjäna 2,7 miljoner dollar skattefria efter refinansiering, och inte rapportera gåvan på några skatteformulär.

Bra jobbat Gavin! Du har överträffat dig själv, avslutar Katy Grimes:

Newsoms politik har påskyndat förstörelsen av den vackraste staten och accelererat nedgången i befolkningstillväxten genom utvandring, vilket ledde till att en plats i kongressen förlorades.

Han har gjort irreparabel skada för Kaliforniens företag och den en gång blomstrande ekonomin, med början med hans treåriga nedstängningar under Covid, som särskilt drabbade småföretag.

Under Newsoms administration har antalet narkomaner och hemlösa som bor på Kaliforniens gator mer än fyrdubblats, vilket gör städerna obeboeliga.

Han stärkte fackföreningarna samtidigt som han krossade egenföretagarna och frilansarna.

Gavin Newsom ökade fattigdomen i Kalifornien samtidigt som han utökade delstatsregeringen.

Det är som om Gov Newsom har blivit noggrant och specifikt utbildad i vad som krävs för att förstöra Kalifornien – det enda han faktiskt är bra på. Det är allt han har lyckats med! Och såklart att fylla sitt eget bo med oförtjänta vinster.

Läs också