Nyheter

Under natten inträffade en skottlossning på Drottninggatan i centrala Gävle, där en man sköts ihjäl. Två andra personer träffades också av skotten.

– Det rör sig om tre individer som vi sedan tidigare känner till, säger Mathias Rutegård från polisen.

Larm om höga smällar kom in under natten, och det första samtalet togs emot 03.24. På plats konstaterades att tre personer hade träffats av skotten. En man i 25-årsåldern fick livräddande behandling och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Förundersökningen har nu ändrats till mord, försök till mord och grovt vapenbrott, säger Mathias Rutegård från polisen i region Mitt.

Mannens anhöriga har underrättats. De två andra skadade personerna blev träffade av kulor, men deras tillstånd är inte livshotande. En av de skadade träffades av en rikoschett.

Enligt uppgifter till Aftonbladet kopplas händelsen till kriminella nätverk och är inte en felskjutning.

Ingen har ännu gripits, men polisen söker efter en eller flera gärningsmän.

– Vi arbetar fortsatt intensivt med att undersöka brottsplatsen, prata med vittnen och söka efter de misstänkta, säger Mathias Rutegård. Vi behöver fler tips och iakttagelser från allmänheten.

Brottsplatsen ligger utomhus på en gata med flera nattklubbar och krogar, där det var mycket folk i rörelse vid tidpunkten.

På bilder från platsen syns en övergiven elsparkcykel täckt med polisens spårsäkringspåsar. Vid lunchtid på söndagen avslutade polisens tekniker sitt arbete på platsen och avspärrningarna hävdes.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Blåljusbilder (@blaljusbilder)

Läs också

-
-