Ur flödet/i korthet

Återberättelsen om mordförsöket och de reaktioner det orsakade, och attackerna mot Biden-administrationen fyllde naturligtvis stora delar av talet på nomineringsmötet.

Men om man skulle kondensera Trumps en och en halv timme långa tal till en och en halv minut med det viktigaste politiska innehållet skulle fem saker sticka ut: invandring, energi, krig, grön galenskap och Kina.

Trump tog upp invandringspolitiken genom att hedra människor som har dödats av invandrare med namn. I övrigt sa han detta:

Vi har också en kris med illegal invandring, och det händer just nu, när vi sitter här på denna vackra arena. Det pågår en massiv invasion vid vår södra gräns som har spridit elände, brottslighet, fattigdom, sjukdomar och förstörelse till samhällen över hela vårt land. Ingen har någonsin sett något liknande.

Idag är våra städer översvämmade av illegala invandrare. Amerikaner pressas ut ur arbetskraften och deras jobb tas.

Inget hopp eller dröm vi har för Amerika kan lyckas om vi inte stoppar invasionen av illegala invandrare. […] Länder i tredje världen skulle slåss med käppar och stenar för att förhindra detta. Vi måste stoppa invasionen vid vår södra gräns, och vi måste stoppa den snabbt.

Jag kommer att stoppa den illegala invandringskrisen genom att stänga gränsen och färdigställa muren, som jag till största delen redan har byggt.

Kort och gott handlar Trumps energipolitik om att borra mer efter olja, eller ”drill, baby, drill”, som han säger.

Så mycket startar med energi. Och kom ihåg att vi har mycket mer flytande guld under fötterna än något annat land. Vi är en nation som har möjlighet att tjäna en förmögenhet på vår energi. […] Under Trump-administrationen för bara tre och ett halvt år sedan var vi energioberoende. Men snart är vi faktiskt bättre än så. Vi vill vara energidominerande och inte bara försörja oss själva, utan resten av världen.

Trump vill skapa fred i Ukraina:

Jag kommer att avsluta varje internationell kris som skapats av den nuvarande administrationen, inklusive det fruktansvärda kriget med Ryssland och Ukraina, som aldrig skulle ha hänt om jag varit president. Och kriget orsakat av attacken mot Israel, som aldrig skulle ha hänt om jag hade varit president.

Det handlar om att använda USA:s tyngd för att få respekt internationellt, säger Trump, som berömmer Viktor Orbán för att ha samma åsikt.

Trump tog USA ur Parisavtalet under sitt första mandat, och har knappast ändrat sig i klimatfrågor, även om han inte nämner ordet ”klimat” i sitt tal.

Vi kommer att få ett slut på det löjliga och faktiskt otroliga slöseri med skattebetalarnas pengar som underblåser inflationskrisen. De har spenderat biljoner dollar på saker relaterade till den gröna nya bluffen. Det är en bluff. Och det har orsakat ett enormt inflationstryck utöver energikostnaderna.

Och alla biljoner dollar som ännu inte har spenderas kommer vi att omdirigera till viktiga projekt som vägar, broar och dammar, och vi kommer inte att tillåta att de spenderas på meningslösa gröna nya bluffidéer.

Och jag vill avsluta elbilsmandatet från dag ett. Genom att göra det räddar jag den amerikanska bilindustrin från fullständig förintelse, vilket pågår just nu, och sparar amerikanska kunder tusentals dollar per bil.

Trump kopplar detta till Kinas handelskrig:

Och just nu byggs stora fabriker på andra sidan gränsen i Mexiko. Precis som med alla andra saker som händer vid vår gräns, så byggs de av Kina för att tillverka bilar som säljs till vårt land, utan skatter, utan någonting. United Auto Workers borde skämmas över sig själva för att de tillåtit detta att hända, och chefen för United Auto Workers borde få sparken omedelbart, och varje enskild bilarbetare, fackligt ansluten eller inte, borde rösta på Donald Trump, för vi kommer att få tillbaka biltillverkningen och vi kommer att få tillbaka den snabbt.

De bygger några av de största bilfabrikerna i världen. Tänk på det. Över hela världen. Och vi kommer att ta tillbaka det. Vi kommer att bygga dem. Vi har inget emot…

Vi har inget emot att det händer, men fabriker kommer att byggas i USA, och vårt folk kommer att bemanna dessa fabriker. Och om de inte håller med oss ​​kommer vi att lägga en skatt på mellan 100 och 200 procent på varje bil, och de kommer att vara osäljbara i USA.

Trump hänvisar också till ”Kinaviruset”.

Kort sagt är han en mardröm för globalister, immigrationsliberaler, krigshetsare, klimatfanatiker, gröna energi-svindlare och kinesiska agenter. Inte konstigt att han är så illa omtyckt av public service.