Kommentarer

Hur det är möjligt för en attentatsman att få ett skottläge drygt 100 meter från Trumps podium är något som Secret Service har svårt att förklara.

En drönare för 100 dollar hade kunnat övervaka alla närliggande tak från luften.

Och attentatsmannen observerades av publiken i flera minuter innan skotten föll. Polis och ordningsvakter underrättades omedelbart. Mördaren hann ändå avlossa sina skott innan han själv dödades av Secret Service.

Secret Service kommer att bli hårt kritiserat. Huvuden kommer att rulla. Det ska bli intressant att se vem som ställs till svars på politisk nivå, om någon alls. Och det kommer att underblåsa konspirationsspekulationerna.

Var den svaga säkerheten resultatet av inkompetens eller intention?

Det finns anledning att ställa frågan. Vi minns att Nancy Pelosi (R) tackade nej till Trumps erbjudande att sätta in Nationalgardet för att säkerställa säkerheten kring kongressen den 6 januari.

CNN har rapporterat ganska balanserat, men det finns alltid en underton av att mordförsöket är ett resultat av det politiska klimatet, och att det är något som i första hand Donald Trump har bidragit till att skapa.

Demokraterna och liberala medier kommer nu att två sina händer och förmedla narrativet att Trump har sig själv att tacka.

Men många har bara väntat på att något sådant här ska hända.

Huvudansvaret för det giftiga politiska klimatet i USA vilar, enligt min och många andras åsikt, i första hand på pressen och liberala medier.

Självinsikt om medias roll och ansvar för anständig rapportering saknas dock totalt. All anständighet är sedan länge borta.

Den systematiska demoniseringen av Donald Trump och den politik han står för, och medias bedrägliga hantering av fakta, sammanhang och motsägelser, kan leda till att instabila eller svagt förankrade individer begår extrema handlingar.

Det är för tidigt att prata om motiv, men det kan tyckas vara fallet här.

Gärningsmannen är en 20-årig pojke. Han kommer förmodligen att framställas som mentalt instabil och inte som ideologiskt driven med sympatier kopplade till vänstern eller Demokraterna.

Det kommer det Demokratiska partiets propagandaapparat och den narrativstyrda liberala pressen att se till.

Det är den här typen av propaganda som får befolkningar och länder att gå i krig. Och det är den här typen av propaganda som får instabila människor att begå extrema politiska handlingar.

De liberala mainstreammedierna har själva mycket att stå till svars för. Men det kommer de inte att säga något om.