Nyheter

Vittnen försökte desperat varna polisen för att en krypskytt kröp runt på ett tak strax före mordet på Trump.

– Man kunde tydligt se honom med ett gevär, sa mannen till BBC News.

– Vi pekar på honom. Polisen är där nere och springer runt på marken.

Vi sa: – Hey man, det är en kille på taket med ett gevär. Och polisen bara: – Vadå? De visste inte vad som pågick.

(Svensk översättning nedan.)

Mannen hävdade att han och hans vänner försökte larma polisen i flera minuter medan Secret Service-agenter tittade på, och valde att inte ingripa förrän mellan fem och åtta skott avlossades från mannen de såg på taket.

– Han var där uppe i ett par minuter, minst tre, fyra minuter. Vi pekade ut honom för Secret Service, som tittade på oss från toppen av ladan. De tittade på oss hela tiden.

Först efter att den beväpnade mannen skjutit neutraliserade polisen hotet: – De blåste av honom huvudet, sa han.

Kort efter intervjun publicerades den här videon på X. – Killen som intervjuades på BBC sa att den beväpnade mannen var på ett vitt tak och var klädd i dämpade/bruna färger … och så dyker den här videon upp, skriver Warren Sharp.

Det finns en hel massa frågor, sa Trump-supportern

Mannen med Trump-kepsen och hans vänner hade samlats för en fest utanför rallyt. Han förstår inte varför polisen och Secret Service inte tog dem på allvar och varför de inte var över hela området och på taken av alla byggnader. Men en sak han är säker på är att om han hade gått nära Secret Service och de hade haft problem med honom så skulle de ha reagerat snabbt.

Han och hans vänner gick närmare evenemanget när Trump började tala, och de stod i skuggan vid några träd – de kunde inte se Trump, men de kunde höra honom.

Så vi gick upp. Och Trump talade förmodligen i 5-7 minuter…

Vi lade märke till en man som kröp upp på taket på byggnaden bredvid oss, 15 meter bort. Så vi ser, du vet, vi pekar. Han hade ett gevär, pekar vi. Polisen sprang runt på marken och vi pekade och sa: Hej, det är en kille där uppe med ett gevär.

Och polisen förstod inte vad som pågick.

Och plötsligt tänkte jag för mig själv. Varför pratar Trump fortfarande? Varför tar de inte bort honom från platsen?

Jag står där och pekar på honom i två eller tre minuter. Secret Service tittar på oss från toppen av ladan. Jag pekar på taket, eller hur.

Plötsligt avlossades skott, och jag är hundra procent säker på att det kom från killen på taket. Han var där uppe i minst tre eller fyra minuter.

Vi berättade för polisen, vi pekade ut honom för Secret Service som tittade på oss från toppen av ladan. De tittade på oss hela tiden med en kikare. De såg honom förmodligen inte på grund av taket, hur det sluttar. Han låg bakom dem.

Men varför finns inte Secret Service på alla tak här? Det här är ingen stor plats.

Trump-supportern sa att han såg dem skjuta av honom huvudet. – Secret Service blåste huvudet av honom. De kröp upp på taket och siktade på honom. Han dog, han var död. Det var över.

— Jag vet inte vad jag ska säga. Allt jag kan säga är att om jag hade kommit i närheten med något som Secret Service ansåg vara ett problem, så skulle jag inte ha stått här och pratat med dig just nu.

Han kan inte ta in att Secret Service och polisen inte reagerade när de pekade ut mannen som kröp på taket.

— Min fråga är… Det finns bara ett fåtal byggnader här. Varför är inte Secret Service på alla byggnader här? Det finns en hel massa frågor.