Nyheter

I Storbritannien är det inte bara gubbar och tanter som fängslas för att ha delat ”felaktig” information på Twitter – eller X som det nu heter.

Pensionerad lokförare

David Spring, en pensionerad brittisk lokförare, har dömts till 18 månaders fängelse för hädelse och deltagande i en upprörd demonstration mot att migranter inkvarterats på hotell.

– Hvem i helvete er Allah? ropte Spring efter å ha anklaget politiet for ikke lenger å være briter. 

Missnöje med invandringspolitiken

Spring greps den 31 juli och anklagades för att ha stört freden under demonstrationen som samlade omkring 700 personer nära Downing Street. Han hävdar att han inte hade för avsikt att delta i kravaller, han ville bara uttrycka sitt missnöje med invandringspolitiken.

Spring går i pension efter 42 års tjänst som lokförare. Som pensionär har han ägnat större delen av sin tid åt att ta hand om sin sjuka fru, men trots familjeförhållanden ansåg rätten att ett fängelsestraff var motiverat, skriver Your Local Guardian

Avskräcka andra från att protestera

Spänningarna i det brittiska samhället kring invandringspolitiken ökar och landet slår hårt mot kritiker. Enligt domaren ska domen i målet mot Spring avskräcka andra från att protestera mot islamisk invandring.

Protester ska tystas ned

De första fängelsestraffen för personer som har uppmanat till protester mot illegal invandring via sociala medier har redan delats ut. Tyler Kay (26) och Jordan Parlour (28) har dömts till 38 respektive 20 månaders fängelse. Den senaste är Wayne O’Rourke , som fick tre år för inte särskilt aggressiva inlägg på nätet som kunde ha postats av vem som helst. Du ska aldrig veta när myndigheterna väljer ut just dig.

Regeringen varnar medborgarna för att de kan komma att åtalas för att dela videor av upplopp.