Ur flödet/i korthet

Alice Cooper och bandet var värst, de var ökända och konservativa kristna brände hans skivor.

Men när rockstjärnan upplevde att Gud hjälpte honom att bli fri från alkoholberoende och droger bestämde han sig för att gå ut offentligt och dela sin nyfunna tro, skriver Norge I Dag.

– Jag tror att när vi hör Herren knacka på så har vi ett val; Fortsätter vi att söka allt som finns i den här världen, eller söker vi honom? säger Alice Cooper i en ny intervju med TBN.

Här berättar rockstjärnan om hur han har upplevt att orden Jesus säger bokstavligen går i uppfyllelse.

– Jesus sa sök först Guds rike, sedan får du allt därutöver. När jag började prata om Jesus trodde alla att det var över för Alice Cooper. Men vi har aldrig haft det bättre, och det är på alla områden, sedan jag började prata om Jesus. Det borde ha varit tvärtom, det borde absolut ha förstört min karriär, säger 76-åriga Alice Cooper, som fortsätter att turnera världen över.

– Ordet pension finns inte i min vokabulär. Jag har aldrig mått bättre i hela mitt liv. Jag har aldrig gjort bättre shower än de jag gör nu, sa han nyligen till American Songwriters.

Cooper beskriver sig själv som en förlorad son under uppväxten, men hur han upplevde enorma framgångar när han började sjunga i band.

– Alla föräldrar hatade oss. Vi gjorde en låt om att vara 18 år, som vi inte trodde skulle bli så framgångsrik. Vi var ute och körde när låten plötsligt kom på radion. Där och då stannade vi bilen. Det var första gången vi hörde vår egen låt på radion, och då satt vi där och bara tittade på varandra, säger Cooper som hävdar att bandet aldrig försökte bli känt, det bara hände.

Men kändislivet tog en sorglig vändning när Cooper började ta droger och alkohol. I dag säger han att det var Gud som gjorde honom fri från missbruk.

– Jag är helad från alkoholism. Gud tog bort det ifrån mig. Till och med läkaren sa till mig att det är omöjligt att du inte får återfall minst en eller två gånger. För att du är en klassisk alkoholist. Jag sa att de inte förstår att Gud har tagit bort det ifrån mig. Det är ett mirakel. Men till slut var de tvungna att inse: Gud har tagit bort det – det är ett mirakel.

Cooper beskriver vem Jesus är för honom på följande sätt:

– Jesus är kärnan i allt. Han är livet självt. Han är Ljuset. Om vi ​​inte kretsar runt honom hamnar vi ute i rymden någonstans. Vi dras mot hans ljus. Det är inget man kan beskriva med ord, det är något som händer i hjärtat. Du inser, oj, jag förtjänar inte det här. Han hängde på korset och kände ditt namn och kände mitt namn.

Cooper säger att han aldrig upplevt att Jesus sa till honom att nu när du är kristen kan du inte vara med i ett rockband.

– Han sa ”bara var i ett rockband. Men följ mig. Var Alice Cooper.” Det förstår inte alla kristna. Men jag får otroligt många mejl från människor som säger att mina sånger har lett dem till Jesus Kristus. Låtarna har talat till dem. Den talar till människor på olika sätt. Det är därför jag nu alltid försöker få med något om Jesus i de texter jag skriver.

Alice Cooper föddes 1948 under namnet Vincent Damon Furnier. Alice Cooper var ursprungligen namnet på Furniers grupp, som bildades 1966, och han tog bandnamnet som sitt eget när han fortsatte som soloartist efter det att gruppen upplöstes 1975.