Ur flödet/i korthet

Trumps ”extremism” ligger i att han avslöjar sina motståndare. Sedan Obama har det Demokratiska partiet avlägsnat sig från det som var grunden för Amerika: In God we trust som en förutsättning för frihet – friheten att vara sin egen lyckas smed och mänsklig frihet.

Med Obama kom en helt annan frihet in: Den är vänd bort från Gud och är följaktligen antisemitisk. Demokraterna hatar Trump för att han klär av dem.

På torsdagen höll han ett möte med judiska ledare på golfegendomen i Bedminster. Han varnade dem: Kamala uppvaktar antisemitiska strömningar istället för att stävja dem.

Detta är högst relevant för en norsk elit som efter den 7 oktober har valt att gå med i Hamaståget. Den norska regeringen leker med Norges öde.

Trump anklagade framstående judar inom det Demokratiska partiet för att ha misslyckats, främst Chuck Schumer, som fungerade som ett verktyg för Biden-regimen och förespråkade störtandet av Netanyahus regering. Schumer högg Israel i ryggen mitt under ett krig för nationens överlevnad.

Trump bad publiken att ta till sig signalerna som Kamala sänder ut: Hon såg inte Bibis tal till kongressen, och efter att de två träffats gick de skilda vägar utan en gemensam presskonferens. Stämningen ska inte ha varit god.

Favoriten att bli hennes vice ordförande var Pennsylvanias guvernör Josh Shapiro, som är jude. Hur hon kunde välja en kommunist som Tim Walz, med pro-islamiska attityder, säger mycket om vem Kamala är.

Om den här duon intar Vita huset kommer Israel och judar över hela världen att stå inför livsfara.

Biden-regimen har präglats av svaghet och tvetydiga signaler. En av de första sakerna som gjordes var att ta bort houthierna från terroristlistan. Senare stoppade de nästan trafiken genom Suez.

Biden tillät Iran att sälja olja och Teheran har dragit in tiotals miljarder dollar.

De fortsätter att attackera amerikanska baser i Syrien och Irak genom sina proxymiliser. USA:s svar har vacklat, vilket bara inbjuder till nya attacker. Iran får se hur långt de kan gå. Det är oerhört allvarligt för Israel, som väntar på en iransk vedergällning.

Trump sa till de judiska ledarna att amerikanska judar måste sluta rösta på demokrater. Det är som att rösta för sin egen undergång.

Efter fyra år av Biden-regimen börjar detta gå upp för amerikanska judar. Hamas-protesterna på campus har varit en väckarklocka. Att vakter kräver att få kontrollera deras legitimationer för att se om de är judar är upplevelser som har satt djupa spår.

I Norge har journalister som Tove Bjørgaas och Anders Tvegård nästan inte uppmärksammat denna aktivism, av en enkel anledning: de delar den. Därför har aktivisterna kunnat ockupera utrymmet framför Stortinget och olika platser som Oslo S och Marienlyst med sitt agerande.

Barth Eide och Støre har gjort irreparabel skada på det norska folkets självbild och på vårt rykte utomlands. Att kastas ut ur Israel är vi ensamma om.

Doktor Mirian Adelson, änka efter megadonatorn Sheldon Adelson, var tydlig:

”Det finns en president, bara en, som helt delar värderingarna i kampen mot antisemitism”, sa Adelson. ”Den presidenten är Donald Trump.” Hon gick igenom en lista över löften Trump hade gett Israel – flytta USA:s ambassad till Jerusalem, dra sig ur Iranavtalet, erkännande av israelisk suveränitet över Golanhöjderna och fred mellan Israel och arabstaterna.

”Politiker ger löften”, fortsatte Adelson. ”Sanna ledare håller sina löften. Det är därför president Trump förtjänar det fulla stödet från hela det judiska folket, och från alla som bryr sig om Israels säkerhet och välstånd.”
Hon sa att judar hade en plikt att se till att Trump blev omvald.

Men norska journalister anser sig ha en plikt att hindra Trump från att bli vald. På vilken sida står de egentligen?

Absolut inte på Israels sida.

Eftersom han sätter standarden och hänger klockan på katten är Trump djupt hatad av vänstern. De är antisemiter och Trumps klarspråk gör det svårare att förföra väljarna. De skulle vilja framstå som goda och humanitära.

Men det räcker med att titta på vad de gör och säger, då ser man vad de egentligen står för.

Nu rasar de för att det blir svårare för Harris/Walz att framställa sig som moderata. De har lämnat för många spår som tyder på motsatsen.

Trump lovar att han ska ge Israel spelrum för att vinna kriget mot Hamas.

Med Harris/Walz vid rodret blir det omöjligt.