Ur flödet/i korthet

På Demokraternas andra dag nämndes Trump 138 gånger och ”gränsen” bara 18. Demokraterna drivs av ett enormt Trump- och Maga-hat. Om bara Trump och hans väljare avlägsnas kommer Amerika att bli helat.

Demokraterna utövar exorcism genom att åkalla Djävulen.

Biden anslog tonen genom att upprepa lögnen om Charlottesville. Det ironiska är att Biden ser ut som de nazisterna han porträtterar: Han fradgar och hans ådror sväller.

Demokrater vädjar inte till de oberoende eller till Kennedy-liberaler. De driver en Trump-hatshow som alienerar människor. Därför varnar Kennedykampanjen om en övergång. Biden vägrade att debattera med Robert K. Jr. De ville isolera honom. Det straffade sig.

Vi skulle inte vara så kategoriska om det inte vore för Laura Ingrahams rapport från konventet. Hon är helt tydlig: stämningen är som bäst när man skanderar ”Lock him up”.

Detta nämner inte Tove Bjørgaas. Hon använde det som en talking point mot Trump 2016. Men skillnaden mellan 2016 och 2024 är enorm: Trump fullföljde inte. Han sa i debatten att hon borde ha suttit i fängelse, men gjorde ingenting som president.

Men Demokraterna är det tvärtom. Biden har bussat både FBI och justitiedepartementet på Trump. Men Demokraterna skäms inte för någonting. Inte heller för en domstol som är en skam för det amerikanska rättsväsendet. Snarare ropar de ”Lock him up”. De kan lika gärna ropa ”Hang him high” för det är vad det betyder: Gör dig av med honom.

Skulle Kamala ta Vita huset kommer vi att se politisk förföljelse i en skala som vi aldrig har sett i äVst. Då kommer presidenten att använda den federala regeringens fulla makt för att krossa Maga.

Norsk och svensk media kommer att skriva att de får vad de förtjänar. De kommer inte att lyfta ett finger. De har inte ens rapporterat lawfare mot Trump eller 6 januari eller abortmotståndare. De tror att de får vad de förtjänar.

Då får vi ett kvalitativt annorlunda samhälle.

Allt är tillrättalagt för det, men de saknar den slutliga segern.