Ur flödet/i korthet

”Äktenskapet” mellan Kennedy och Trump är en förening av två trådar i den amerikanska historien. En progressiv som gick vilse och en patriotisk, pragmatisk som har byggt Amerika. Att vara ”ny” är inte i sig något bra. När demokraternas slogan är ”We are never going back”, betyder det att de vänder ryggen åt det Amerika som deras förfäder byggde upp.
Vad demokraterna vill är att lägga grunden för ett nytt Amerika. Det är därför de har importerat 15-20 miljoner illegala invandrare bara under deras ledning och vill ge dem rösträtt, vilket en del av dem redan har.
Det är på detta sätt som demokraterna kommer att tvinga igenom den omvandling av Amerika som Obama tillkännagav när han tillträdde 2008.
Obama drar fortfarande i trådarna. Och Hillary.
Valet 2004 är deras ”make or break”. De satsar allt på ett kort. Kamala är ett svagt kort och det vet de. Men de har obegränsade resurser.
Det Trump har är människor, bra människor. Det faktum att Kennedy bytte sida talar till amerikanernas undermedvetna. Deras önskan om en reningsprocess, om svar: Vem dödade en av de mest briljanta presidenterna, John F. Kennedy, och senare hans bror som skulle följa i hans fotspår? Kennedybrödernas uppoffring har blivit djupare och starkare i takt med avslöjandena om vem som dödade John F. Kennedy.
När Trump ville publicera de sista 4.000 sidorna av hemligstämplade dokument ingrep dåvarande utrikesminister Mike Pompeo. Han är den tidigare chefen för CIA. Senator Marco Rubio hotade också Trump. De skulle inte rösta för ett riksrättsförfarande i senaten. Trump hade inget val. Han var tvungen att ge upp.
Nu vill han och Bobby Kennedy gå till botten med det hela: Vilka krafter är det som använder politiska mord som vapen? Trump har själv fått känna på kulan.
Ingen av talarna på Demokraternas konvent nämnde den 13 juli.
Amerikanerna inser att om de inte får svar så kommer dessa krafter att vinna. Den patriotism vi ser nu går bredare och djupare än någonsin.
Själva republiken är i fara.