Kommentarer

Det amerikanska valet är det första valet där en global elit satsar allt på att avgöra vem som vinner. Kamala är en dumbom, en bluff. Den verkliga striden står mot Donald Trump och det handlar inte om val i vanlig mening. Det handlar om ett krig mot all opposition, oavsett vilket land den befinner sig i.

De för det här kriget över hela västvärlden. Varhelst en folklig protest växer fram, som i Storbritannien, dras Trump in. Nigel Farage får skulden för att ha följt Trumps recept: Genom att visa förståelse för demonstranterna uppmuntrar Farage till våld.

Det säger Erik Mustad, expert på Storbritannien och verksam vid universitetet i Agder, till NTB:s Jan-Morten Bjørnbakk.

Det är yttrandefrihet.

Det är yttrandefriheten i sig som har blivit explosiv och som därför måste hanteras av människor som förstår den. I händerna på personer som Trump och Farage blir den dödlig. Det är verkligen kärnan i elitens motivering för att införa global censur.

Det har gått mindre än en månad sedan Nigel Farage och hans invandringskritiska parti Reform UK vann ett jordskredsval med 14 procent av rösterna. Enligt nyhetsbyrån AFP har Farage fått kritik för att ha hällt bensin på elden genom att ifrågasätta om ”sanningen undanhålls” om vad som hände i Southport.

Han har nu fördömt upploppen men är en av dem som kräver att parlamentet ska återkallas från sin paus.

Han har nu fördömt upploppen men är en av dem som kräver att parlamentet ska återkallas från sin paus.

– Farage spelar ett slags Donald Trump-spel här. Å ena sidan går han ut och fördömer händelserna. Men å andra sidan ställer han ett antal frågor som hetsar dessa grupper till kamp. Till exempel frågar han om det är legitimt att fråga om gärningsmannen är invandrare och om vi känner till hans bakgrund”, säger Mustad.

Enligt Mustad har Farages uttalanden satt igång ett antal saker. Han uppmuntrar grupperna att ta sig ut på gatorna igen.

Men till skillnad från Trump går han inte över gränsen. Farage är smart nog att ta tillbaka en del av sina uttalanden efter ett tag”, säger han.

Att söka sanningen är farligt. En akademiker och en journalist är överens om att det här är att gå över gränsen. Tommy Robinson är därför fredlös.

Den stringens som Keir Starmer har svarat med är samma stringens som Joe Biden och Merrick Garland har använt i USA sedan januari 2021.

”Slå ner dem som galna hundar”, sa Stalins chefsåklagare Vyshinsky.

Starmer var chefsåklagare när 4.000 personer som anklagades för upploppen 2011 ställdes inför rätta.

Pratar med vargarna

Erik Mustad tonar ned dagens oroligheter och säger att det är något som händer regelbundet. Men det viktiga är stränga straff och att lag och ordning återställs. Det finns en ny ton i väst efter att Kamala, Tim Walz och demokraterna röstade för att avfinansiera polisen 2020.

Walz fru öppnade fönstret och sa att lukten av brinnande hus var utsökt. Då hade hennes man vägrat att sätta in nationalgardet trots att borgmästaren bett honom att rädda staden.

Demokraterna gjorde två saker på en gång: De släppte lös vänstermobben efter den 25 maj när George Floyd dog och de släppte lös högermobben när Trump vägrade att lägga sig ner och acceptera att valet stulits från honom.

Då hade demokraterna och den djupa staten orkestrerat den 6 januari och kunde släppa lös den största människojakten i USA:s historia.

På fredagen dömdes David Dempsey till 20 års fängelse för den 6 januari. Han beskrivs som en av de värsta när det gäller att ge igen på polisen. Men 20 år är rysk nivå. Det är också domarna för ledaren för Proud Boys, Enrique Tarrio, som fick 22 år och ledaren för Oathkeepers, Stuart Rhodes, som fick 18 år.

Det som gör amerikaner med känsla för rättvisa arga är att praktiskt taget ingen av BLM:s och Antifas våldsverkare har straffats. De har fått lindriga domar för mycket värre brott än de som begicks av demonstranterna den 6 januari. De infiltrerades också av federala agenter, övervakades och material presenterades i domstol. Myndigheterna var på båda sidor av bordet.

Vad som gör 6 januari-rättegångarna ännu mer lika Sovjetunionen är att media står på samma sida som myndigheterna. Det finns ingen sympati att finna, de förtjänar det hårdaste straffet enligt lagen.

BBC World News hade Dempsey-domen kl 0700 och sa sedan att fem personer dödades den 6 januari 2021. Det är en propagandalögn som Biden-regimen och medierna har spytt ut. Ingen dog på den federala sidan, men polismannen Michael Byrd sköt veteranen Ashley Babbitt (35).

Polisman frikänd för att ha dödat Ashli Babbitt

New York Times var tvungen att dra tillbaka sin rapport om att polisen Brian Sicknick dödades med en brandapparat, men regimmedia och politiker fortsätter att upprepa lögnen. BBC har kastat alla principer överbord och är inte längre en seriös kommunikatör.

Trump har blivit den måttstock med vilken de mäter allting. Allt handlar om att hindra honom från att vinna.

De har försökt med två riksrättsprocesser, två särskilda utredare, fem pågående rättegångar där åtalen lades ner efter att Trump meddelat sin kandidatur.

När jag går in på Apnews.com för att läsa om Demsey-domen hittar jag en ny tv-dokumentär, om ytterligare en 6 januari, men den här gången år 2025.

Kan ett nytt uppror ske i januari? Den här filmen föreställer sig vad som händer om

I januari förra året samlades en grupp tidigare generaler, senatorer, guvernörer och tjänstemän på ett hotell i Washington D.C. för att genomföra en övning, ett krigsspel, för att uppleva USA på randen av inbördeskrig i januari 2025 och kanske hitta några sätt att undvika en allmänt delad amerikansk mardröm.

Bland deltagarna fanns Alexander Vindman, en av konspiratörerna bakom den första riksrättsprocessen mot Trump på grund av stödet till Ukraina. Demokraterna anklagade Trump för det som Biden hade gjort offentligt: Att använda USA:s bistånd för att hota ukrainarna med att, i det här fallet, utreda det företag som betalade Hunter Biden 82.000 dollar i månaden.

Den djupa staten misslyckades med att döda Trump. De har bara ett kort kvar: Inbördeskrig, och de genomför öppna generalrepetitioner.