Kommentarer

Alla som följde Demokraternas kongress bevittnade försöket att omvandla USA till en enpartistat. Receptet är inte nytt, men amerikanerna är inte vana vid att tro att de kan hamna på en plats som placerar dem i linje med tidigare totalitära stater: Sovjetunionen, Nazityskland och Kalifatet.

Att USA nått ett sådant stadium beror på en rad faktorer och några av dem går ända tillbaka till början av 1900-talet med framväxten av en stor statlig byråkrati. Experter gillar inte störningar från amatörer. Väljarna vet inte vad de pratar om. Bättre att kasta ut dem.

The founding fathers konstruerade en konstitution som skulle säkerställa att staten inte blev allsmäktig. Staten definieras som en fiende till medborgaren. För att motverka det byggdes konstitutionen upp kring ett intrikat system av checks and balances. Grundlagsfäderna visste att majoriteten både kan ha fel och vara tyranniska. Därför är USA en republik, men inte en demokrati som vi känner den.

Trots dessa inbyggda hämningar har vänstern lyckats ta makten inifrån. Det har de lyckats med genom Republikanernas tysta samtycke. Republikanerna har aldrig menat allvar med att motsätta sig de massiva regeringsprogram som har gett Demokraterna makten att bygga en maskin som alla måste tillhöra för att kunna räknas med.

En majoritet av amerikanska män har inte röstat på Demokraterna sedan Lyndon Johnson 1964.

Demokraterna blev kvinnornas, ungdomarnas, de svartas parti. Det kallades ett tält, festen var ett tält alla kunde samlas inne i. Med Barack Obama tog detta ett kvalitativt språng. Obama lovade att avsluta arbetet som medborgarrättsrörelsen på 60-talet inledde. Men han gjorde tvärtom: Obama återinförde rasism som en ideologi där vithet blev något medfött ont som svarta var offer för.

Denna rasistiska antipati instrumentaliserades av BLM den 25 maj 2020. Det var inget spontant med protesterna. De släpptes lösa av Demokraterna. Trump var president. Han skulle störtas. Kamala satt i tv-sändningar och sa att hon betalade till Minnesota Freedom Fund. Hon ville att protesterna skulle fortsätta efter valet.

Först blev vanliga människor överkörda av mobbar, sedan fick de sitt val stulet av en junta som hade försökt neutralisera Trump i fem år utan framgång. När Trump vägrade ge vika, iscensatte de den 6 januari provokationer under godkännandet av valövervakarna.

Om Demokraterna hade haft rent mjöl i påsen hade de inte behövt ljuga. Men deras hat lyser och det har bara blivit mer intensivt.

Folk ser vad de ser: De försökte döda Trump. Det har bara gått fem veckor, men det är sedan länge bortglömt och begravt bland de progressiva.

De är angelägna om att skapa ett narrativ som kommer att lyfta Kamala och sedan betyder ett mord ingenting. Trump har för länge sedan förklarats fredlös. Bara Magas kraft skyddar honom.

Skulle Kamala ta Vita huset med Tim Walz, kan vi förvänta oss en politisk förföljelse som USA aldrig har sett maken till. Pressen är redan aggressiva hatkanaler.

Men inte alla. En motkraft har uppstått och den är kvalitativt helt annorlunda.

Sanningen kräver arbete. Det syns i resultatet. Lögnerna däremot vrids ihop på ett helt annat sätt. Falskheten lyser från dem. När de öppnar munnen hör man hur de skorrar.

Demokraterna trodde att de kunde mobilisera en våg mot Trump efter den 6 januari. De anordnade en tv-sänd utfrågning, men precis som med riksrättsfallen: Intresset avtog snabbt. Skådespelsprocesser fångar inte i den digitala tidsåldern där vissa har lyckats etablera alternativa motröster. De lockar folk. Det är som att människor har en inre kvalitativ seismograf.

Men en rest finns kvar som tror på det som sägs till dem. Enligt undersökningar tycker 24 procent att det går bra. Det räcker för att skapa en trovärdig kuliss som deras kloner i andra länder kan kopiera.

Som Eirik Løkke sa i fredags: – Trump vädjar till det värsta.

 

YouTube:

Rumble: Videospilleren blir tilgjengelig kl. 20:00

Podbean:

 

Facebook: https://www.facebook.com/Document.no/
Instagram: https://www.instagram.com/document.no/
Twitter / X: https://twitter.com/DocumentNo
Rumble: https://rumble.com/c/DocTV
Spotify: https://open.spotify.com/show/592cZPmSg1TCPRBpToJy2h
Podbean: https://documentno.podbean.com/
Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL2RvY3VtZW50bm8vZmVlZC54bWw?fbclid=IwAR2wdVmh_WUe9CYVZgBO-4KF1GVGNL3esuyxDjreANUp4ooGH50ZPVYC9xQ