Nyheter

I december förra året lockades en 17-årig pojke ut för att sälja ett par hörlurar i Norrköping, vilket ledde till att han blev skjuten till döds på öppen gata. En 20-årig kvinna frikändes från mordanklagelserna men dömdes för ett annat mordförsök och grovt vapenbrott, vilket resulterade i 12 års fängelse.

Den unge pojken hade kontakt med kvinnan, som då var 19 år, för att sälja ett par AirPods. Under mötet blev pojken skjuten flera gånger och avled senare av sina skador. Mordet inträffade på eftermiddagen och bevittnades av många.

Den nu 20-åriga kvinnan åtalades för mordet men frikändes i Norrköpings tingsrätt. Kvinnan medgav att hon hade arrangerat mötet för att lura pojken men nekade till att ha avlossat skotten.

”Tingsrättens beslut grundar sig på att det saknas vittnen som har sett henne skjuta och att det inte finns någon teknisk bevisning som binder henne till mordet”, förklarar tingsrätten i ett pressmeddelande.

Kvinnan dömdes till 12 års fängelse för mordförsök och grovt vapenbrott efter att ha skjutit genom en lägenhetsdörr i Norrköping i november, där flera personer befann sig. Hon erkände den skjutningen men hävdade att hon var pressad och försökte undvika att någon skulle skadas.

En 24-årig man dömdes också till 14 års fängelse för samma mordförsök. Tingsrätten konstaterade att skjutningarna är en del av en pågående konflikt mellan två kriminella nätverk i staden, där även andra skjutningar och sprängningar har ägt rum.

Trots medborgarskap i Thailand har åklagaren inte krävt utvisning.