Nyheter

Extinction Rebellion (XR) uppmuntrar äldre anhängare att delta i massdemonstrationer där gruppen planerar att ockupera begränsade områden i Windsor Castle.

Detta enligt en rapport från säkerhetsanalytiker.
Klimatmobben har planerat att ockupera området i tre dagar, enligt The Telegraph.

Informationen avslöjades efter att privatdetektiver, som agerade på uppdrag av ett lokalt företag, påstås ha infiltrerat onlinediskussioner mellan XR-aktivister.

I en diskussion på nätet sa medlemmar i XR:s ledningsgrupp att de ville göra protesten ”så inkluderande som möjligt”, även för äldre och funktionshindrade aktivister, enligt ASG:s Pivotal-rapport.

Det är lätt att misstänka att denna ”inkludering” inte gäller för kritiker av klimathysterin.

Den ”fanatiske” grundaren av Extinction Rebellion får rekordlångt fängelsestraff

Det fanns också planer på att attackera hotell och restauranger i Windsors centrum, samtidigt som man blockerade lokala Windsor Castle, hotell eller orsakade störningar under vårt tre dagar långa Upgrade Democracy-evenemang i Windsor.Men utredarna drar en annan slutsats.

– Aktivisterna kommer att träffas vid The Long Walk för att genomföra massmarschen till Windsor Castle Grounds kl. 18.00.

– Aktivisterna har ombetts att klä sig i affärskostymer eller som oljebaroner – den röda och svarta XR-brigaden kommer att vara närvarande på själva Long Walk. Detta kommer dock att vara en koreograferad distraktion för att göra det möjligt för andra aktivister att försöka ta sig in på begränsade områden i Windsor Castle.

Windsor Castle var den avlidna drottning Elizabeth II:s hem.